Publikationer om risikovurdering

2024

Public health impact and greenhouse gas emissions (GHG) of current and alternative scenarios of consumption and scenarios of reformulation of various bread types in the Danish population (pdf)

2021

E-artikel: Risikovurderinger i DTU Fødevareinstituttet (pdf)

2019

Notat: Sikkerheden for gravide ved indtag af ingefærshots fremstillet af roden fra ægte ingefær (Zingiber officinale Roscoe) (pdf)

E-artikel: Risikovurderinger i DTU Fødevareinstituttet (pdf)

2017

E-artikel: Risikovurdering af bog (frugten fra bøgetræet) som fødevare (pdf)

2015

Høringssvar: Forslag til grænseværdi for indhold af totalt organisk fluor i papir og pap fødevareemballage (pdf)

Helhedssyn på nødder – en risk-benefit vurdering (pdf)

Cocktail: Danmarks største forskningsprojekt om cocktaileffekter i fødevarer  (pdf)

Evaluation of EFSA’s new Scientific Opinion on Bisphenol A (pdf)

2014

Ph.d.-afhandling: The interpretation of quantitative microbiology data: meeting the demands of quantitative microbiological risk assessment(pdf)

Ph.d.-afhandling: N-nitrosamines in processed meat products – analysis, occurrence, formation, mitigation and exposure(pdf)

2013

Ph.d.-afhandling: Sensitising Capacity of Peptides from Food Allergens (pdf)

Establishment of Risk based microbiological criteria in the Nordic countries: A case study on Campylobacter in broiler meat (pdf)

Tang med omtanke (pdf)

Er det naturlige sundt (pdf)

Assessment of the human-health impact of Salmonella in animal feed (pdf)

2012

Vurdering af nyt langtidsstudie med gensplejset majs NK603 og med sprøjtemidlet Roundup (pdf)

Vurdering fra DTU Fødevareinstituttet: Mikrobiologiske risici ved frugt og grønt (pdf)

E-artikel: Ramsløg kan forveksles med giftige planter (pdf)

Ph.d.-afhandling: Evaluation of methodologies for risk assessment of combined toxic actions of chemical substances and establishment of PBTK/TD models for pesticides (pdf)

2011

Tang kan indeholde sundhedsskadelige stoffer (pdf)

The Threshold of Toxicological Concern (TTC) concept: Development and regulatory applications (pdf)

Æg i kosten og betydningen for sundhed og sygdom (pdf)

E-artikel: Phytate - a natural component in plant food (pdf)

2010

Europabarometer om fødevaresikkerhed (pdf)

Vurdering: DTU Fødevareinstituttets vurdering af industriens nye developmental neurotoxicity studie (DNT, OECD TG 426) med bisphenol A og studiets betydning for DTU Fødevareinstituttets vurdering af bisphenol A's eventuelle skadelige effekter på udvikling af nervesystem og adfærd (pdf)

2009

The Advisory list for self-classification of dangerous substances (pdf)

2007

Risk Assessment of Malachite Green in Food (pdf)

Profiling of viral safety of biopharmaceuticals produced from Danish dairy cattle (pdf)

2006

Risk assessment of contaminant intake from traditional Greenland food items (pdf)

2003

Helhedssyn på fisk og fødevarer (pdf)

1998

Drogelisten. Vurdering af planter, svampe og dele heraf anvendt i kosttilskud og urtete (pdf) og tillæg (pdf)