Uddannelse
DTU's Fødevareuddannelser kvalificerer dig til at arbejde inden for områder, der har betydning for udviklingen på det globale fødevaremarked. De mest centrale områder er fødevaresikkerhed, fødevareproduktion, produktudvikling, bioteknologi, risikovurdering og ledelse.

Med en fødevareuddannelse fra DTU vil du være godt rustet til job enten som forsker i en forskningsinstitution, i en fødevarevirksomhed eller i en offentlig myndighed.
DTU Fødevareinstituttet underviser i følgende uddannelser på DTU:
Kontakt
Else Tranholm Mortensen Sekretariatsmedarbejder Mobil: 93511672 etmo@food.dtu.dk
Fødevaresikkerhed og -kvalitet (diplomingeniør)
Med en uddannelse som diplomingeniør i Fødevaresikkerhed og -kvalitet er du med til at sikre, at vores mad er sund, sikker og bæredygtig. Du får praktisk erfaring fra laboratorier, og du får en stærk, tværfaglig forståelse for fødevarer, teknologi og innovation. I løbet af uddannelsen er du i praktik i fem måneder i en virksomhed. Uddannelsen åbner døre til fødevarevirksomheder, start-ups, men også til biotek- og medicinalindustrien.
Studieleder: lektor Anoop Kumar Sharma.Studieleder
Fødevarer og ernæring (bachelor eller fødevareingeniør)
Bacheloruddannelsen Fødevarer og Ernæring er baseret på matematik, fysik og kemi. Den foregår som et samarbejde mellem to universiteter - Københavns Universitet og Danmarks Tekniske Universitet. Du bliver optaget på Københavns Universitet, men følger kurser begge steder, afhængigt af specialisering. Du kan tage valgfrie kurser og udføre projekter på begge institutioner.
Studieleder på DTU: lektor Nina Gringer.
Studieleder på DTU
Fødevareteknologi (kandidat)
Studiet dækker en bred vifte af kurser inden for tekniskvidenskabelige emner, fødevarevidenskab, ledelse og kommunikation. Derudover er fødevareindustrien og andre eksterne aktører aktivt involveret i uddannelsen, så du kommer til at beskæftige med meget relevante og virkelige (eller realistiske) problemstillinger og projekter.
Studieleder: lektor Marianne Uhre Jakobsen.
Studieleder
Master i bæredygtig og sikker fødevareproduktion (efteruddannelse)
Uddannelsen udbydes i et samarbejde mellem DTU og Københavns Universitet, og den består af seks obligatoriske kurser og et afsluttende projekt. Undervisningen vil primært foregå online, men der vil være årlige ”konferencer”, hvor de studerende mødes med hinanden og uddannelsens undervisere.
Studieleder: professor Tine Hald.
Studieleder
Ph.d.-skolen ved DTU Fødevareinstituttet
DTU Fødevareinstituttet uddanner ph.d.-studerende inden for alle vores indsatsområder. Alle ph.d.-stillinger slås op på vores hjemmeside.
Ph.d.-skoleleder: seniorforsker Sara Monteiro Pires.
Ph.d.-skoleleder
Sara Monteiro Pires Seniorforsker Mobil: 40213489 smpi@food.dtu.dk