Forskning
DTU Fødevareinstituttets rådgivning er baseret på forskning på højeste internationale niveau om emner relateret til fødevarers indflydelse på sundhed og sygdom samt fødevarers kvalitet.
Danmark har en lang tradition for, at myndighedernes, herunder fagministeriernes, beslutningsgrundlag er baseret på forskning og faglig viden. DTU Fødevareinstituttet står for en stor del af den forskningsbaserede rådgivning indenfor fødevaresikkerhed, ernæring, fødevarekvalitet, samt miljø & sundhed i Danmark. DTU Fødevareinstituttet rådgiver især Fødevarestyrelsen og Miljøstyrelsen. DTU Fødevareinstituttet samarbejder tæt med andre Europæiske institutter, som bedriver forskningsbaseret rådgivning, og rådgiver ud over de danske myndigheder også en lang række internationale organisationer.
Rådgivningen omfatter videnskabeligt funderede risikovurderinger, forsknings- og rådgivningsopgaver samt monitorering og overvågning af danskernes kostvaner og fødevaresikkerhed. Derudover udføres diagnostiske og analytiske undersøgelser af fødevarer.
DTU Fødevareinstituttet udgør en vigtig del af det samlede nationale fødevareberedskab.
Rammeaftale med Miljøministeriet og Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.
DTU Fødevareinstituttets rådgiver en række internationale myndigheder og organisationer. Instituttet yder et stort bidrag til arbejdet i den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, og rådgiver blandt andre Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling, OECD, Verdenssundhedsorganisationen, WHO, og Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA. Instituttet samarbejder desuden med andre landes forskningsinstitutioner om risikovurdering på fødevare- og miljøområderne.
DTU Fødevareinstituttet er nationalt referencelaboratorium for kemiske og mikrobiologiske fødevareforureninger samt internationalt referencelaboratorium på en række områder for EU og Verdenssundhedsorganisationen, WHO.
Forskning
DTU Fødevareinstituttets rådgivning er baseret på forskning på højeste internationale niveau om emner relateret til fødevarers indflydelse på sundhed og sygdom samt fødevarers kvalitet.