E-artikler
2024
Danmark bevarer nationale grænseværdier for nitrit
2023
Mere bæredygtighed i hverdagen? Det går langsomt med at købe mere grønt og mindre kød og mælk
2021
Nye maksimumgrænser for søde sager, snacks, søde drikke og alkoholiske drikke
Danskerne er verdensmestre i slikindkøb
Risikovurderinger i DTU Fødevareinstituttet
2020
Bag om danskernes kost og fysiske aktivitet i 2020-2021
Danskere spiser mest usundt lørdag og er mindst fysisk aktive søndag
De videnskabelige grunde til at anbefale børn at indtage færre søde sager og søde drikke
Danes have most unhealthy eating habits on Saturdays and are least active on Sundays
Udviklingen i danskernes indtag af saltholdige fødevarer
2019
På vej mod en sundere og mere bæredygtig kost
2018
Hvor meget kød spiser danskerne? – data fra statistikker og kostundersøgelser
Ernæringsfaglig baggrund for guide til sundere mad i daginstitutionen
Hvad er på menuen i børnehaver med økologisk mad?
Risikovurdering af rabarberblade som fødevare
2017
Risikovurdering af bog (frugten fra bøgetræet) som fødevare
Bag om Måltidsmærket: Udvikling og afprøvning af mærkets principper for sund kantinemad
Kostens betydning for børn og unges sundhed og overvægt: 2000-2013
Flere grøntsager og fuldkornsprodukter i skolemad
2016
Saltindhold i brød og morgenmadscerealier
De fleste får nok vitaminer og mineraler fra kosten alene
Danske kvinder er blevet mindre fysisk aktive
2015
Flere overvægtige danske kvinder
Populære retter til danskernes aftensmad
2014
Mange børn og unge får for meget koffein fra energidrikke
Nøglehullet på spisesteder – erfaringer fra certificerede spisesteder
Danskernes kost- og aktivitetsvaner under lup
Danskernes fuldkornsindtag 2011-2013
Danskernes forbrug af kosttilskud
Social ulighed i overvægt blandt børn
2013
Kundernes adfærd og indtag på en fastfoodrestaurant – resultater fra et eksperimentelt forsøg
Mad på farten - hvad ønsker kunderne?
Danskernes fuldkornsindtag 2011-2012
Kostens betydning for børns sundhed og overvægt
2012
Ramsløg kan forveksles med giftige planter
2011
Tang kan indeholde sundhedsskadelige stoffer
Halvdelen af voksne danskere bevæger sig tilstrækkeligt
Phytate - a natural component in plant food
2010
Kommentarer til de officielle kostråd
2009
Maks. ½ liter sodavand og saft om ugen
Jo mere alkohol des mere usund kost
Mere frugt og grønt til alle måltiderne
Nordisk monotorering af kost, fysisk aktivitet og overvægt
2008
Stigende antal overvægtige børn og unge i Danmark: 1995-2002
Fisk - en sjælden gæst blandt børn og unge
Udvikling i uregelmæssige måltider og indtag af fastfood blandt børn og unge
2007
Lavt indhold af kostfibre i fastfood
Saft til hverdag - en overset kilde til sukker
Kantinemåltider - Forskelle i indtag afhængig af køn, menusammensætning og serveringsform
2006
Fastfood - hvad indeholder det?