E-artikler

2024

Danmark bevarer nationale grænseværdier for nitrit

2023

Mere bæredygtighed i hverdagen? Det går langsomt med at købe mere grønt og mindre kød og mælk

2021

Nye maksimumgrænser for søde sager, snacks, søde drikke og alkoholiske drikke

Danskerne er verdensmestre i slikindkøb 

Risikovurderinger i DTU Fødevareinstituttet 

2020

Bag om danskernes kost og fysiske aktivitet i 2020-2021

Danskere spiser mest usundt lørdag og er mindst fysisk aktive søndag

De videnskabelige grunde til at anbefale børn at indtage færre søde sager og søde drikke

Danes have most unhealthy eating habits on Saturdays and are least active on Sundays

Udviklingen i danskernes indtag af saltholdige fødevarer

2019

På vej mod en sundere og mere bæredygtig kost

2018

Hvor meget kød spiser danskerne? – data fra statistikker og kostundersøgelser

Ernæringsfaglig baggrund for guide til sundere mad i daginstitutionen

Hvad er på menuen i børnehaver med økologisk mad?

Risikovurdering af rabarberblade som fødevare

2017

Risikovurdering af bog (frugten fra bøgetræet) som fødevare

Bag om Måltidsmærket: Udvikling og afprøvning af mærkets principper for sund kantinemad

Kostens betydning for børn og unges sundhed og overvægt: 2000-2013

Flere grøntsager og fuldkornsprodukter i skolemad

2016

Saltindhold i brød og morgenmadscerealier

Vitaminer i 100 år 

De fleste får nok vitaminer og mineraler fra kosten alene

Danske kvinder er blevet mindre fysisk aktive

2015

Flere overvægtige danske kvinder

Populære retter til danskernes aftensmad

2014

Mange børn og unge får for meget koffein fra energidrikke 

Nøglehullet på spisesteder – erfaringer fra certificerede spisesteder

Danskernes kost- og aktivitetsvaner under lup

Danskernes fuldkornsindtag 2011-2013 

Danskernes forbrug af kosttilskud

Social ulighed i overvægt blandt børn

2013

Kundernes adfærd og indtag på en fastfoodrestaurant – resultater fra et eksperimentelt forsøg

Mad på farten - hvad ønsker kunderne? 

Er det naturlige sundt

Danskernes fuldkornsindtag 2011-2012 

Kostens betydning for børns sundhed og overvægt

2012

Ramsløg kan forveksles med giftige planter

Tjek på buffetens sundhed 

2011

Tang kan indeholde sundhedsskadelige stoffer 

Fedt i kosten - hvordan?

Halvdelen af voksne danskere bevæger sig tilstrækkeligt

Phytate - a natural component in plant food

2010

Kommentarer til de officielle kostråd 

2009

Maks. ½ liter sodavand og saft om ugen

Jo mere alkohol des mere usund kost

Mere frugt og grønt til alle måltiderne 

Nordisk monotorering af kost, fysisk aktivitet og overvægt

2008

Stigende antal overvægtige børn og unge i Danmark: 1995-2002

Fisk - en sjælden gæst blandt børn og unge

Udvikling i uregelmæssige måltider og indtag af fastfood blandt børn og unge 

2007

Lavt indhold af kostfibre i fastfood 

Sukker i børn og unges kost

Saft til hverdag - en overset kilde til sukker 

Fakta om kantinemåltider

Kantinemåltider - Forskelle i indtag afhængig af køn, menusammensætning og serveringsform

2006

Populære middagsretter

Højt saltindhold i fastfood

Fastfood - menuer

Fastfood - hvad indeholder det?

2005

Kostråd der virker