Faciliteter til dyrkning af insekter
Der er en stigende interesse for at producere spiselige insekter til både dyr og mennesker. Forskerne på DTU Fødevareinstituttet følger derfor nøje med i, hvordan insekter kan blive sikre at spise og leve op til de høje krav om fødevaresikkerhed, vi kender fra andre fødevarer.
DTU Fødevareinstituttet har indrettet faciliteter til at dyrke insekter. Her kan rummets temperatur og luftfugtighed blive styret, så insekterne får de optimale vilkår for vækst.
Fokus på sygdomsfremkaldende bakterier
Dyrkning af insekterne gør det muligt at lave forskellige undersøgelser, der kaster lys på risikoen for, at sygdomsfremkaldende bakterier bliver spredt, og hvordan det kan blive kontrolleret, så fremtidens produktion af insekter har høj fødevaresikkerhed.
Melorme og fårekyllinger er indtil videre de bedste bud på insekter til fødevarer.
Til fiskefoder har EU godkendt syv insektarter:
- sort soldaterflue
- stueflue
- melskrubbe
- hønseribille
- husfårekylling
- stribet fårekylling
- steppefårekylling.
Kontakt
Dorte Lau Baggesen Kontorchef Telefon: 35886207 dlba@food.dtu.dk
Annette Nygaard Jensen Seniorforsker Telefon: 35886328 anyj@food.dtu.dk