Mere information
Se i en kort video, hvad en fødevarebåren virus er, hvordan den spreder sig og hvad fødevareproducenter og forbrugere kan gøre for at forhindre spredning (video). Videoen er produceret af Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA.
En række andre videoer fra EFSA forklarer kort om forskellige sygdomsfremkaldende bakterier og hvad forbrugere kan gøre for at undgå at blive syge af disse bakterier.
Se videoen om E. coli bakterien, der forklarer, hvordan bakterien er en naturlig del af menneskers tarmflora, men at visse sygdomsfremkaldende typer, der som oftest findes i oksekød, upasteuriserede mælkeprodukter og rå frugt og grønt, kan føre til alvorlig sygdom (video).
Se videoen om listeria bakterier, som findes på alle rå fødevarer i et vist omfang. Den forklarer, hvordan bakterien overvåges på EU plan (video).
Se videoen om salmonella, der forklarer, hvordan bakterien overføres fra dyr til mennesker og hvad der på europæisk plan gøres for at bekæmpe salmonella i hele jord-til-bord-kæden (video).
Se videoen om campylobacter bakterier, som i Europa er årsag til de fleste fødevareoverførte sygdomstilfælde. Den forklarer, hvordan bakterien smitter især fra råt kyllingekød til mennesker, og hvad der på europæisk plan gøres for at nedbringe niveauet af campylobacter bakterier i kyllingeproduktionen (video).