26 APR Nye udvindingsmetoder skal mindske spild i tangindustrien Danske virksomheder skal udvinde og afsætte flere af de værdifulde stoffer, som findes i tang. Det vil DTU Fødevareinstituttet hjælpe virksomhederne med i et nyt treårigt... Fødevarer Fødevareteknologi Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer
04 APR Internationalt symposium serverer den nyeste viden om tang Den nyeste viden om tang vil være på programmet, når forskere og erhvervsfolk mødes til det 22. internationale tangsymposium den 19.-24. juni 2016 i København. Oplægsholdere... Fødevarer Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer Fødevaresikkerhed
08 MAR Mange danskere tager kosttilskud, selvom få har brug for dem Seks ud af ti danskere bruger et kosttilskud, selvom størstedelen får tilstrækkelige mængder af langt de fleste vitaminer og mineraler fra kosten alene. For mange er... Ernæring og kostvaner Fødevarer Sundhedsfremmende stoffer
08 FEB Konference sætter spotlight på vitaminer Deltag i den fjerde internationale vitamin konference og få den nyeste viden om B12-vitamin, bedste praksis for analyse af vitaminindhold, fødevarers indhold af vitaminer... Fødevarer Ernæring og kostvaner Sundhedsfremmende stoffer
03 FEB Tang skal dyrkes i stor skala til brug i fødevarer og hudcremer Mens landbrugsjorden er ved at være fyldt, er der gode muligheder for at dyrke flere afgrøder i havene. Mange arter tang er meget næringsholdige, og flere af algernes... Fødevarer Fødevareteknologi Sundhedsfremmende stoffer
02 DEC Danskernes D-vitaminniveau er bestemt af deres gener Visse genvariationer øger risikoen for at have et lavere D-vitaminniveau. Det viser et ph.d.-studie fra DTU Fødevareinstituttet, som har undersøgt effekten af at spise... Ernæring og kostvaner Sundhedsfremmende stoffer
05 NOV D-vitaminniveauer kan sammenlignes på tværs af studier og lande Viden om en befolknings D-vitaminniveau er vigtig for at kunne vurdere, hvor stor en andel, der har eller risikerer at udvikle D-vitaminmangel og for at kunne udarbejde... Ernæring og kostvaner Sundhedsfremmende stoffer
15 OKT Europæisk pris for forskning i omega-3 fedtsyrer En ung forsker fra DTU Fødevareinstituttet har høstet en pris for sin forskning i teknologier til at forhindre harskning af omega-3 fedtsyrer, der tilsættes berigede... Fødevarer Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer
20 MAJ En håndfuld nødder dagligt kan fremme din sundhed Det ville gavne danskernes sundhed at spise 30 gram nødder dagligt. Det viser en helhedsvurdering fra DTU Fødevareinstituttet, der har kigget samlet på de sundhedsmæssige... Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed Fødevarer Sundhedsfremmende stoffer
27 NOV Udvikling af omega-3-holdige ingredienser vinder innovationspris En forretningsidé, hvor restprodukter fra fiskeindustrien bliver forvandlet til værdifulde ingredienser fulde af omega-3 fiskeolier, har vundet innovationskonkurrencen... Fisk og skaldyr Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer Fødevarer