03 JAN Vi spiser ikke så klimavenligt, som vi egentlig gerne vil Hver femte dansker havde ifølge Gallup et nytårsfortsæt i 2021 om mere bæredygtighed i hverdagen, og flere angiver, at de gerne vil spise mindre kød. Men det ser ikke ud... Ernæring og kostvaner Fødevarer
21 DEC Fødevarer på det danske marked overholder generelt pesticidreglerne I alt 96% af prøverne i den danske pesticidkontrol 2021 var enten fri for sprøjterester eller indeholdt koncentrationer under de tilladte grænseværdier. Det viser den årlige... Fødevaresikkerhed Fødevarer
15 DEC Indstil din nye grønne idé til klimakonference i maj Har du en ide til, hvordan vi kan reducere klimaaftrykket fra landbrugs- og fødevarebranchen? Del din viden med førende eksperter fra hele verden ved klimakonferencen Agri...
13 DEC Flersproget info om fødevaresikkerhed Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritets, EFSA’s website er nu tilgængelig på alle de 24 officielle EU-sprog. Herunder dansk. Fødevaresikkerhed
06 DEC Ny podcast fra EFSA med videnskab om fødevarer på menuen I en ny podcastserie udforsker EFSA videnskaben bag vurderinger af risici fra jord til bord, og hvordan vi forholder os til vores fødevarer. Fødevaresikkerhed Fødevarer
01 DEC Nyt og mere detaljeret verdenskort over antibiotikaresistens Der er store geografiske forskelle i, både hvor hyppigt resistentgener forekommer og i hvilke bakterietyper, generne findes. Det viser analyser af spildevand fra hele... Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Emner Dataanalyse
29 NOV Projekt har hjulpet danske børnefamilier med at blive mindre søde Afslutningsrapporten fra ’Er du for sød?’-projektet er netop udkommet. DTU Fødevareinstituttet har udviklet og afprøvet forskellige redskaber, der kan hjælpe børnefamilier... Ernæring og kostvaner Fødevarer
25 NOV Antibiotikaresistens er fortsat et stort globalt problem I mange år har der både nationalt i Danmark og globalt været stor fokus på at overvåge og håndtere antibiotikaresistens. Til trods for det spredes og øges antibiotikaresistens... Fødevarer Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Sundhed og sygdomme
24 NOV Danskerne har høj tillid til forskning og fødevaremyndigheder Fødevaresikkerhed betyder mindre for, hvad danskerne lægger i indkøbskurven end for den gennemsnitlige europæer. Vi har til gengæld langt højere tillid til både videnskab... Fødevareproduktion Fødevarer Fødevaresikkerhed
23 NOV Lektor fra DTU Fødevareinstituttet kåret til årets ph.d.-vejleder Lektor og forskningsgruppeleder Terje Svingen fra DTU Fødevareinstituttet er kåret til årets ph.d-vejleder 2022 på DTU. Prisen blev uddelt ved årets ph.d.-reception.