20 MAJ Genbrug fra kikærter blev til vegansk dessert En vegansk mousse baseret på kogevand fra kikærter vandt konkurrence om innovative og bæredygtige fødevarer. Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer Innovation og produktudvikling Fødevareteknologi
22 JUN Temasite om forskning i helhedsvurderinger af fødevarer Et nyt temasite fortæller om DTU Fødevareinstituttets forskning inden for helhedsvurderinger af fødevarers sundhedsgavnlige og -skadelige effekter. Fødevarer Fødevaresikkerhed Sundhedsfremmende stoffer Sundhed og sygdomme
26 FEB Konference kaster lys på mikrobielle ingredienser Den nyeste viden om mikrobielle ingredienser bliver præsenteret på den første internationale konference om emnet, som løber af stablen i København fra den 2.-4. maj 2018... Fødevarer Fødevareproduktion Fødevareteknologi Sundhedsfremmende stoffer
15 JAN Gode bakterier holder længere med sukkerovertræk Chr. Hansen og DTU Fødevareinstituttet vil i et forskningsprojekt indkapsle sundhedsfremmende bakterier, så de holder og virker bedre i maven på forbrugeren. Fødevarer Fødevareproduktion Fødevareteknologi Sundhedsfremmende stoffer
20 DEC Invitation til professor Charlotte Jacobsens tiltrædelsesforelæsning Kom til tiltrædelsesforelæsning og hør om, hvordan bedre udnyttelse af havets ressourcer kan være med til at brødføde verden. Fødevarer Sundhedsfremmende stoffer Fødevareproduktion
28 MAR Mikroalger har stort potentiale som ingrediens i fiskefoder Industrielt fremstillede mikroalger kan blive en bæredygtig ingrediens i fiskefoder, viser et projekt fra DTU Fødevareinstituttet. I projektet er koncepter udviklet til... Fødevarer Fødevareteknologi Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer
05 JAN Forbedrede mælkesyrebakterier skal give mere velsmagende oste og gavne miljøet Mælkesyrebakterier er med til at give en lang række mejeriprodukter den rette smag, konsistens og holdbarhed. Et nyt projekt vil udnytte restprodukter fra mejeriproduktionen... Fødevarer Fødevareteknologi Sundhedsfremmende stoffer
07 SEP Antioxidanter i blæretang kan give fødevarer bedre smag Blæretang fra danske farvande indeholder antioxidanter, som effektivt kan forhindre at fedtstoffer i en række produkter bliver harske, hvilket kan give en ubehagelig... Fødevarer Fødevareteknologi Sundhedsfremmende stoffer
21 JUN Godt match kan skabe vækst i Danmarks tangindustri Nogle af de erhvervsfolk, som er samlet fra alle verdenshjørner på et internationalt symposium om tang i København, skal rejse hjem med en aftale om fremtidigt samarbejde... Fødevarer Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer
25 MAJ Æblers C-vitaminindhold stabilt gennem generationer Når forbrugere i dag sætter tænderne i et Ingrid Marie æble, får de cirka lige så meget C-vitamin fra frugten, som deres bedsteforældre gjorde for 65 år siden. Det viser... Ernæring og kostvaner Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer