02 MAJ Pris til DTU-forsker for at bremse harskning af fødevarer DTU-professor Charlotte Jacobsen har modtaget AOCS Fellow Award for hendes forskning, der bidrager til at bremse harskning af omega-3 fedtsyrer i fødevarer. Fødevarer Sundhedsfremmende stoffer
19 JAN Pris til lovende tarmbakterieforsker Ung DTU-forsker høster ny pris for sin forskning i sammenhænge mellem kost, tarmbakteriesammensætning og sundhed med særligt fokus på småbørn. Ernæring og kostvaner Sundhedsfremmende stoffer Sundhed og sygdomme Fødevarer
22 NOV Pris til DTU forsker for at stoppe harskning af fødevarer Professor Charlotte Jacobsen har fået DGF Normanprisen for sin årtier lange forskning i at forhindre, at omega-3 fedtsyrer i fødevarer bliver harske. Fødevarer Sundhedsfremmende stoffer Fødevareproduktion Fødevareteknologi
23 OKT Ny forståelse af ammede børns styrkede immunforsvar Danske forskere viser, hvordan tarmbakterier, der fremmes af amning, kan gavne børns immunforsvar. Bakterier og mikroorganismer Fødevarer Ernæring og kostvaner Sundhedsfremmende stoffer Sundhed og sygdomme
31 AUG Håndbog med nyeste viden om omega-3 fedtsyrer En håndbog er udkommet, som indeholder den nyeste viden om måder at udvinde, fremstille og beskytte sundhedsfremmende omega-3 fedtsyrer. Bogen er redigeret af forskere... Fødevarer Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer
17 AUG Hør om tang, alger og søstjerner som fremtidens fødevarer Inden 2050 skal vi producere 70% flere fødevarer end i dag for at kunne mætte den voksende befolkning. Vi er begrænset på landarealer, så DTU professor Charlotte Jacobsen... Fødevarer Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Sundhedsfremmende stoffer
10 JUN Grønlandsk tang, et bæredygtigt alternativ til importeret grønt Den tang, der gror i Grønland, er en sund, sikker og bæredygtig fødevarekilde, som vil kunne erstatte op mod 20% af landets import af grøntsager, viser et studie fra... Fødevarer Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Klimatilpasning Sundhedsfremmende stoffer
03 MAR Regnemodel laver personlige kostråd for optimalt fiskeindtag En regnemodel fra DTU genererer personlige kostråd for, hvor meget fisk en person behøver at spise for at efterleve anbefalingerne for indtag af D-vitamin og gode fedtsyrer... Fødevarer Ernæring og kostvaner Sundhedsfremmende stoffer
29 OKT Tang og mikroalger på menuen For at kunne producere nok fødevarer til at brødføde jordens voksende befolkning i fremtiden ser DTU Fødevareinstituttet på det store potentiale i at udnytte havets ressourcer... Fødevarer Fødevareteknologi Sundhedsfremmende stoffer Biologiske systemer Innovation og produktudvikling
27 JUN Berigede fødevarer kan afhjælpe D-vitaminmangel i Danmark Fødevarer beriget med D-vitamin har i et studie fra DTU vist sig at være effektive til at undgå D-vitaminmangel blandt danske og pakistanske kvinder i vintermånederne... Ernæring og kostvaner Fødevarer Sundhedsfremmende stoffer Sundhed og sygdomme