12 NOV Øget viden om D-vitamin med matematisk model Ny matematisk model beskriver ændringer i koncentrationen af D-vitamin i blod og væv i minigrise, efter de har fået D-vitamin i kosten eller er blevet belyst med en lampe... Ernæring og kostvaner Fødevarer Sundhedsfremmende stoffer
04 SEP Laks indeholder sundhedsfremmende bioaktive peptider Biprodukter fra lakseproduktion indeholder bioaktive peptider som blandt andet vil kunne have en positiv effekt på forhøjet blodtryk, type-2 diabetes og oxidativt stress... Fødevaresikkerhed Sundhedsfremmende stoffer Fødevarer Fisk og skaldyr Enzymer og proteiner Fødevarekvalitet
02 SEP Stort potentiale i dyrkning af dansk tang Adjunkt ved DTU Fødevareinstituttet Susan L. Holdt jager opskriften på, hvordan dyrkning af dansk tang kan udbredes i Danmark. Den selverklærede ’tang nørd’ ser en lysende... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Sundhedsfremmende stoffer Fødevarer
08 JUL Invitation til indvielse af nyt Nationalt IngrediensCenter Nationalt IngrediensCenter, NIC, er et samarbejde mellem virksomheder, universiteter og brancheorganisationer indenfor ingrediensområdet. Indvielsen af det nye center... Sundhedsfremmende stoffer Fødevareproduktion Fødevarer
28 MAJ Nyt redskab til vurdering af mikrobiologiske kriterier for campylobacter i kyllinger TRiMiCri er et nyt sofwareredskab til fastsættelse og evaluering af risikobaserede mikrobiologiske kriterier for campylobacter i kyllingekød. Softwaren er udviklet på... Bioteknologi Bakterier og mikroorganismer Fødevarer Fødevaresikkerhed Fødevarekvalitet Fødevareproduktion Husdyrsygdomme Sundhedsfremmende stoffer Produktionsdyr
19 MAJ Ph.d.-forsvar om bioaktive peptider DTU Fødevareinstituttet inviterer til Susan Skanderup Falkenbergs ph.d.-forsvar om at finde og karakterisere hidtil ukendte bioaktive peptider fra marine sekundære produkter... Fødevarekvalitet Sundhedsfremmende stoffer Ernæring og kostvaner Fødevarer
09 MAJ Ph.d-forsvar om bakteriel koloniserings betydning for udviklingen af immunsystemet... DTU Fødevareinstituttet inviterer til Mathilde Bylov Kristensens ph.d.-forsvar om bakteriel koloniserings betydning for udviklingen af immunsystemet hos mus. Forsvaret... Sundhedsfremmende stoffer Bakterier og mikroorganismer
10 APR Bedre metoder til helhedsvurdering af fødevarer Kvantitative metoder til vurdering af fødevarer og estimering af sygdomsbyrde er væsentlige for at forstå den samlede effekt af skadelige og gavnlige stoffer i fødevarer... Bakterier og mikroorganismer Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer Bioteknologi
10 MAR Ph.d.-forsvar om metoder til helhedssyn på fødevarer DTU Fødevareinstituttet inviterer til Firew Lemma Berjias ph.d.-forsvar om videreudvikling af eksisterende metoder til at vurdere gavnlige og skadelige effekter af fødevarer... Sundhedsfremmende stoffer Fødevaresikkerhed Fødevarer
20 JAN Ph.d.-forsvar om berigelse af fødevarer med D-vitamin DTU Fødevareinstituttet inviterer til Katja Howarth Madsens ph.d.-forsvar om, hvordan et forsøg med berigelse af D-vitamin i mælk og brød påvirker D-vitaminniveau i en... Ernæring og kostvaner Sundhedsfremmende stoffer Fødevarer