15 JAN Gode bakterier holder længere med sukkerovertræk Chr. Hansen og DTU Fødevareinstituttet vil i et forskningsprojekt indkapsle sundhedsfremmende bakterier, så de holder og virker bedre i maven på forbrugeren. Fødevarer Fødevareproduktion Fødevareteknologi Sundhedsfremmende stoffer
02 NOV Fuldkorn er sundt af flere årsager Ved at bytte raffinerede kornprodukter – som f.eks. hvidt brød og pasta – ud med fuldkornsvarianter spiser overvægtige personer betydeligt mindre, deres vægt falder og... Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme Fødevarer
23 OKT H.K.H. Kronprinsen indvier DTU’s nye ’kronjuvel’ Med et nyt bygningskompleks på Lyngby Campus etablerer DTU et centrum for ingeniørvidenskabelig forskning, uddannelse, innovation og rådgivning baseret på life science... Bioteknologi Fødevarer
05 OKT Endnu engang fald i antibiotikaforbrug til dyr Det samlede forbrug af antibiotika til dyr er faldet for tredje år i træk. Det viser den årlige DANMAP-overvågning for 2016, som Statens Serum Institut, DTU Veterinærinstituttet... Fødevarer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Gener og genomer
25 SEP Kartoffelskrald åbner guldgrube Nyt forskningssamarbejde vil udnytte restprodukter fra kartofler og tang i ingrediensproduktion. Perspektiverne lover – udover en værdiforøgelse på op til faktor 1000... Fødevarer Fødevareteknologi Fødevareproduktion
14 SEP Nytænkende screening for kemikalier i pap- og papiremballage En ny tilgang til at identificere problematiske kemikalier i fødevareemballage af pap og papir er udviklet på DTU Fødevareinstituttet. Den bruger en række udvalgte cellebaserede... Fødevarer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
06 JUL Sygdomsbyrden for medfødt toxoplasmose i Danmark beregnet Sygdomsbyrden for medfødt toxoplasmose – en infektion der overføres fra mor til foster – er stor per tilfælde. Kun relativt få tilfælde af sygdommen forekommer dog hvert... Fødevarer Fødevaresikkerhed
29 JUN Campylobacter skyld i flest fødevarebårne infektioner i Danmark Campylobacter er skyld i mere end 4.600 fødevarebårne infektioner og er således fortsat den hyppigste årsag til fødevareoverførte sygdomme i Danmark. Det viser den årlige... Fødevarer Fødevaresikkerhed
03 MAJ Højrisiko overvægt vejer tungt hos 55-75-årige danskere En undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet blandt 55-75-årige danskere viser, at såkaldt højrisiko overvægt er den mest udbredte risikofaktor i aldersgruppen. Den type... Fødevarer Ernæring og kostvaner
23 MAR Børn og unge spiser flere søde sager i weekenden Danske børn og unge spiser generelt sundere end ved årtusindskiftet, især fordi deres kost i dag indeholder dobbelt så meget fuldkorn og mindre sukker. Indtaget af søde... Fødevarer Ernæring og kostvaner