23 FEB Kroppen optager ikke genetisk materiale fra vores mad Et studie fra DTU Fødevareinstituttet finder ikke belæg for, at genetisk materiale fra vores mad bliver optaget i kroppen og derved får mulighed for f.eks. at ændre kroppens... Gener og genomer Fødevarer
02 FEB Kedelig nordisk førsteplads til Danmark for rygning og alkohol Danmark indtager en kedelig førsteplads som det land i Norden, hvor flest voksne ryger dagligt og oftest drikker alkohol. Det viser den anden fællesnordiske undersøgelse... Fødevarer Ernæring og kostvaner
25 JAN Flere svært overvægtige i Norden Flere voksne er blevet svært overvægtige i Norden. Det viser en fællesnordisk befolkningsundersøgelse af kost, fysisk aktivitet og overvægt, som DTU Fødevareinstituttet... Ernæring og kostvaner Fødevarer
19 JAN Flere voksne i Norden spiser usundt Flere voksne i Norden spiser usundt. Det viser den anden fællesnordiske undersøgelse med sammenlignelige resultater om kost, fysisk aktivitet og overvægt, som DTU Fødevareinstituttet... Fødevarer Ernæring og kostvaner
05 JAN Forbedrede mælkesyrebakterier skal give mere velsmagende oste og gavne miljøet Mælkesyrebakterier er med til at give en lang række mejeriprodukter den rette smag, konsistens og holdbarhed. Et nyt projekt vil udnytte restprodukter fra mejeriproduktionen... Fødevarer Fødevareteknologi Sundhedsfremmende stoffer
21 DEC Fødevareallergi skal forebygges og behandles I dag er det ikke muligt at forebygge eller behandle fødevareallergi. Det vil et nyt projekt nu forsøge at ændre på og dermed øge livskvaliteten for allergikere verden...
13 DEC Flere og bedre ingredienser til krævende forbrugere Nye grupper af købedygtige forbrugere øger behovet for bæredygtige og klimavenlige ingredienser, der gør maden bedre og mere holdbar. Forskning, uddannelse og innovation... Fødevarer
01 DEC Ingen salmonellainfektioner fra danske æg Af det rekord lave antal registrerede fødevarebårne salmonellatilfælde for 2015 er ingen tilskrevet danske æg. Det er første gang i salmonellasmittekilderegnskabets næsten... Fødevarer Fødevaresikkerhed
29 NOV Dansk overvågning af antibiotika vigtig i kampen mod resistens Den danske overvågning af antibiotikaforbrug og -resistensudvikling blandt dyr, mennesker og fødevarer har de sidste 20 år gjort det muligt - på et videnskabeligt grundlag... Fødevarer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
18 NOV Tarmens bakterier påvirker vores forbrænding Mus, der overtager tarmbakterier fra overvægtige mennesker, bliver tykkere end mus, der overtager normalvægtiges tarmbakterier, selv om musene får den samme kost. Det... Sundhed og sygdomme