03 JAN Vi spiser ikke så klimavenligt, som vi egentlig gerne vil Hver femte dansker havde ifølge Gallup et nytårsfortsæt i 2021 om mere bæredygtighed i hverdagen, og flere angiver, at de gerne vil spise mindre kød. Men det ser ikke ud... Ernæring og kostvaner Fødevarer
01 DEC Nyt og mere detaljeret verdenskort over antibiotikaresistens Der er store geografiske forskelle i, både hvor hyppigt resistentgener forekommer og i hvilke bakterietyper, generne findes. Det viser analyser af spildevand fra hele... Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Emner Dataanalyse
22 NOV Antibiotikaresistens i dyr og kød ligger generelt stabilt Forekomsten af antibiotikaresistens i bakterier fra fødevareproducerende dyr og kød i Danmark var stabilt eller faldende i 2021. Et par bemærkelsesværdige fund af kritisk... Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevarer
11 NOV Vores fødevarer skal ikke kun være sikre eller bæredygtige – men begge dele Fødevarer og relaterede produkter skal være både bæredygtige og sikre for os at spise og bruge. Men nogle gange kan konflikter opstå mellem de to hensyn. Forskere på DTU... Fødevaresikkerhed Fødevarer Sundhed og sygdomme
12 OKT Forskere opbygger et ’Wikipedia’ for resistente bakterier Antibiotikaresistens er ifølge WHO en af de største trusler mod folkesundheden. DTU-forskere har skabt et nyt værktøj i kampen mod resistente bakterier, der med afsæt... Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Sundhed og sygdomme Dataanalyse
30 AUG Ny mælkesyrebakterie giver plantebaserede fødevarer bedre smag En ny type mælkesyrebakterie, udviklet på DTU, danner naturlig smøraroma, når den vokser i plantebaserede drikke som soya- og havredrik. Fødevarer
29 JUN Varmere klima kan føre til nye sygdomme, der smitter mennesker via myg Ny forskning har kortlagt risikoen fra fem myggebårne sygdomme, der potentielt kan føre til epidemier. Det er ét af de emner, du kan læse om i årets zoonoserapport, der... Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Sundhed og sygdomme
08 JUN Ikke så meget skal til at nedsætte forbruget af det søde hos børnefamilier DTU Fødevareinstituttet har med støtte fra Nordea-fonden udviklet materialer, strategier og budskaber, der kan hjælpe børnefamilier med at nedsætte forbruget af det søde... Ernæring og kostvaner Fødevarer
21 APR Universiteter og virksomheder skaber fremtidens fødevarer Flere danske universiteter og virksomheder er gået sammen om at skabe en fælles højteknologisk laboratorieplatform - FOODHAY. Gennem ny forskningsinfrastruktur skal FOODHAY... Fødevarer Fødevareproduktion Fødevareteknologi Innovation og produktudvikling
18 MAR Nyt center samler alle landets universiteter i forskningsfællesskab om fremtidens... Alle otte universiteter i Danmark er gået sammen om et nyt forskningscenter, der skal skabe tværfagligt samarbejde mellem forskere i Danmark og internationale partnere... Fødevarer