05 FEB Korn og kerner er godt for helbredet Stort, årelangt forskningssamarbejde har dokumenteret, at fuldkorn i kosten er med til at holde type 2 diabetes og hjerte-karsygdomme fra døren. Bakterier og mikroorganismer Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme
22 NOV Elever kan snart programmere og dyrke grønt i skolen Danske skoleelever får mulighed for at lege med maden i et nyt projekt, hvor de med en computer kan dyrke grønt i biologitimerne. Ernæring og kostvaner Fødevarer
25 OKT Hver sjette 15-55-årige bruger sportsernæringsprodukter Cirka 16 procent af danske 15-55-årige bruger sportsernæringsprodukter, og hver tredje bruger har oplevet bivirkninger efter indtag, viser en undersøgelse fra DTU. Fødevarer Ernæring og kostvaner
23 OKT Mere antibiotikaresistens i svin end i kyllinger i Europa DTU har i det hidtil største metagenomstudie af landbrugsdyr fundet mere antibiotikaresistens i svin end kyllinger, men flere forskellige resistensgener blandt kyllingerne... Fødevarer Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer
02 OKT Antibiotikaforbruget til dyr er faldet for fjerde år i træk Forbruget af antibiotika til dyr er faldet i 2017, viser den årlige DANMAP-overvågning. Det er fjerde år i træk, at forbruget er gået ned. Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevarer Fødevaresikkerhed
13 SEP Stabilt antal salmonellainfektioner og flere udbrud opdages Antallet af danskere, der er blevet syge af salmonella i 2017, er på niveau med de seneste år. Samtidig opdager nye metoder flere udbrud. Det viser årsrapporten over... Fødevarer Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
24 JUL Nytænkning forvandler gulerodsskræller til gulerodsmel Gulerodsskræller bliver til mel i stedet for gødning takket være en idé udviklet af DTU studerende på et kursus i innovation og tværfaglighed. På kurset underviser bl... Fødevarer Fødevareproduktion
01 JUN Naturens forsvarsmekanismer kan mindske antibiotikaforbrug Forskere på DTU har identificeret naturlige peptider, som bekæmper bakterier og derved mindsker behovet for brug af antibiotika. Bakterier og mikroorganismer Fødevarer Fødevareproduktion Produktionsdyr Sundhed og sygdomme
05 APR Brug af DNA-data til at skræddersy medicinsk behandling En metode, som er videreudviklet på DTU Fødevareinstituttet bruger viden om sygdomsfremkaldende mikroorganismers DNA-profil til at sikre, at patienter får skræddersyet... Gener og genomer Sundhed og sygdomme Bakterier og mikroorganismer
08 FEB Fremtidens alkohol kan laves af overskudsmælkesukker Ny teknologi fra DTU kan omdanne mælkesukkeret i mejerispildprodukter til alkohol. Den nystiftede virksomhed bag teknologien har fået startkapital fra CAPNOVA. Fødevarer Fødevareproduktion Fødevareteknologi Bakterier og mikroorganismer