09 OKT Antibiotikaresistens i dyr og kød ligger stabilt Forekomsten af antibiotikaresistens i fødevareproducerende dyr og kød i Danmark ligger nogenlunde stabilt, viser den årlige DANMAP-overvågning. Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevarer Fødevaresikkerhed
07 OKT Stadig mange fødevarebårne infektioner og udbrud i Danmark Blandt de 64 registrerede sygdomsudbrud i 2018 er to sjældne og alvorlige udbrud. Det fremgår af årsrapporten over forekomsten af fødevarebårne sygdomme i Danmark for... Fødevarer Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed
25 SEP Fortsat positiv udvikling i forbruget af antibiotika til dyr Forbruget af antibiotika til dyr har været nedadgående fem år i træk, viser den årlige DANMAP-overvågning. Særligt markant er en reduktion i forbruget til mink på knap... Fødevarer Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer
16 SEP Efterlysning: Gode idéer til at skrue ned for de søde sager Danskerne er verdensmestre i at spise slik – og det går bl.a. ud over børns sundhed. I et nyt projekt skal DTU Fødevareinstituttet derfor hjælpe danske børnefamilier... Fødevarer Ernæring og kostvaner
24 JUL Pas på madbakterierne i sommervarmen 50 forbrugere er blevet syge af campylobacter fra dansk kyllingekød. Det reelle antal patienter kan være langt højere. Fødevarestyrelsen opfordrer til at huske køkkenhygiejnen... Bakterier og mikroorganismer Fødevarer Fødevaresikkerhed
15 MAJ Stor sundhedsgevinst ved at skifte bøffen ud med fisk Gennemsnitsdanskeren vil opnå en sundhedsmæssig gevinst ved at erstatte en del af det røde og forarbejdede kød i kosten med fisk, viser beregninger fra DTU Fødevareinstituttet... Fødevarer Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme
02 MAJ Ingen sundhedsmæssig risiko fra pesticider i danskernes mad Pesticidindholdet i danskernes fødevarer udgør ikke en sundhedsmæssig risiko, vurderer DTU Fødevareinstituttet på baggrund af seks års data fra den danske pesticidkontrol... Fødevarer Fødevaresikkerhed
03 APR Mange børn og unge spiser fisk, men ikke nok Otte ud af ti danske børn og unge spiser fisk mindst én gang om ugen, men færre end hver tiende spiser så meget, som kostrådene anbefaler, viser tal fra DTU. Fødevarer Ernæring og kostvaner
26 MAR Bevidste valg kan gøre kosten mere bæredygtig og sundere Mange danskere kan reducere kostens klimaaftryk betydeligt ved at følge de officielle kostråd, købe klimabevidst ind og mindske madspild, viser tal fra DTU. Yderligere... Fødevarer Ernæring og kostvaner
08 MAR Spildevand afslører antibiotikaresistens i hele verden Spildevand kan afsløre, hvor mange antibiotikaresistente bakterier raske befolkninger bærer rundt på, viser et internationalt studie ledet af DTU. Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme