06 OKT Over ti år har danske svin fået mindre antibiotika, kalve mere Danske svineproducenter har i 2019 nået MRSA-handlingsplanens mål for et mindsket forbrug af antibiotika. Derimod er forbruget til kalve steget betragteligt gennem de sidste... Fødevarer Fødevaresikkerhed
08 SEP Flere kemikalier kan vurderes for hormonforstyrrende effekter En europæisk vejledning, som er udviklet til at identificere hormonforstyrrende pesticider, kan ifølge forskere fra DTU Fødevareinstituttet og Rigshospitalet med nogle... Sundhed og sygdomme
02 SEP Væsentlig flere danskere smittet med campylobacter i 2019 Antallet af registrerede campylobacterinfektioner er steget næsten en femtedel i 2019 og undersøgelser viser, at mange af årets campylobacterudbrud skyldes kyllingekød... Fødevarer Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer
05 MAR DTU booster resistensovervågningen i Afrika og Asien DTU Fødevareinstituttet hjælper i tre nye projekter afrikanske lande til at implementere helgenomsekventering og Asien med at skaffe bedre data i kampen mod antibiotikaresistens... Gener og genomer Bakterier og mikroorganismer Fødevarer Fødevaresikkerhed
25 FEB Tre spor mod en mere bæredygtig sund kost Forbrugere kan gennem deres indkøbsvalg bidrage til at gøre kosten mere bæredygtig. De kan ændre kostens sammensætning i en grønnere retning, vælge de mere bæredygtige... Fødevarer Ernæring og kostvaner
25 FEB En sund og bæredygtig kost er mere plantebaseret Bælgfrugter, mørkegrønne grøntsager, nødder og frø skal fylde mere i de officielle kostråd, hvis de skal sikre, at kosten både er sund og bæredygtig. Det konkluderer... Fødevarer Ernæring og kostvaner
15 JAN Cocktaileffekter kan forudsiges med online-beregner Et online-værktøj udviklet på DTU kan vurdere risikoen for, at der opstår en cocktaileffekt, hvis mennesker bliver udsat for flere kemikalier med lignende skadelige effekt... Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Fødevarer
07 NOV Dansk hjælp til at opklare bioterrorisme Forskere fra DTU Fødevareinstituttet har i et samarbejde med USA’s udenrigsministerium rustet laboratorier verden over til hurtigere at kunne spore årsagen i bioterrorangreb... Fødevarer Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer
24 OKT Ny viden på vej om tarmbakteriers rolle i kost og sundhed Et forskningsprojekt ledet af DTU skal med en bevilling på knap 60 mio. kroner fra Novo Nordisk Fonden skaffe viden om tarmbakteriernes rolle, når mennesker reagerer... Bakterier og mikroorganismer Fødevarer Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme
22 OKT Surmælksprodukt skal mindske kalvediarre og øge dyrevelfærden Et forskningssamarbejde ledet af DTU vil udvikle et surmælksprodukt, der skal forebygge diarre i kalve. Det kan mindske dødeligheden samt føre til lavere antibiotikaforbrug... Fødevarer Bakterier og mikroorganismer Produktionsdyr Fødevareproduktion Husdyrsygdomme Sundhed og sygdomme