10 APR Tænketank går ind i kampen mod madspild Bestyrelsen for Danmarks nye tænketank for forebyggelse af madspild og fødevaretab er klar til at trække i arbejdstøjet. Institutdirektør ved DTU Fødevareinstituttet... Fødevarer
21 FEB FN fremhæver dansk antibiotikasucces I kampen mod antibiotikaresistens kan andre lande lade sig inspirere af Danmarks erfaringer med at reducere antibiotikaforbruget til svin, fremhæver FN’s fødevare- og landbrugsorganisation... Fødevarer Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer
31 JAN Program klar til konference om fuldgenomsekventering Programmet er nu offentliggjort for en international konference i Paris til marts 2019, der stiller skarpt på, hvordan brugen af fuldgenomsekventering kan øge fødevaresikkerheden... Fødevarer Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer
16 JAN Test af hygiejnisk design giver højere fødevaresikkerhed I fem år har DTU Center for Hygiejnisk Design været med til at sikre, at fødevareindustriens udstyr kan rengøres på en måde, der understøtter Danmarks meget høje fødevaresikkerhed... Fødevarer Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
15 JAN Ti år som EFSA samarbejdscenter i Danmark DTU Fødevareinstituttet har i ti år været bindeled mellem Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, og den danske befolkning og fødevareindustri. Fødevarer Fødevaresikkerhed
10 JAN Dansk model for antibiotikaovervågning inspirerer i Asien Asiatiske myndigheder har i bestræbelserne på at overvåge og kontrollere mennesker og dyrs antibiotikaforbrug hentet erfaringer fra danske eksperter på DTU. Fødevarer Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
13 DEC Verden kommer til DTU for at blive klogere på fødevaresikkerhed Studerende fra hele verden har på et DANIDA-finansieret ophold på DTU Fødevareinstituttet lært om den danske måde at sikre en høj fødevaresikkerhed. Fødevarer Fødevaresikkerhed
29 NOV Studerende skal lave ingredienser af nye biomasser og restprodukter Et nyt kursus skal gøre DTU studerende i stand til at trække ekstra værdi ud af fødevareindustriens restprodukter ved at skabe nye, bæredygtige ingredienser. Fødevarer Fødevareproduktion Fødevareteknologi
03 JUL Stor opbakning til DTU Sundhedsteknologi DTU oplever stor opbakning til at oprette et nyt institut, der fokuserer på sundhedsteknologi. Både fra egne rækker og fra nuværende og potentielle samarbejdspartnere i...
27 JUN KU og DTU gøder jorden for mere samarbejde om fødevareforskning DTU og KU har kortlagt deres styrker indenfor forskning i sunde og bæredygtige fødevarer, som sammen med virksomheder kan bruges til at løse de komplekse udfordringer... Fødevarer