17 AUG Hør om tang, alger og søstjerner som fremtidens fødevarer Inden 2050 skal vi producere 70% flere fødevarer end i dag for at kunne mætte den voksende befolkning. Vi er begrænset på landarealer, så DTU professor Charlotte Jacobsen... Fødevarer Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Sundhedsfremmende stoffer
05 JUL Invitation til professor Jens Jørgen Sloths tiltrædelsesforelæsning Kom til tiltrædelsesforelæsning og hør, hvordan forskning kan forbedre metoder til at undersøge madvarer for kemiske stoffer, som kan gavne eller skade menneskers sundhed... Fødevarer Fødevaresikkerhed Kemi
30 JUN Bred overvågning af zoonoser i Danmark Risikoen for, at fluer kan sprede MRSA og mink kan smitte mennesker med coronavirus, viser nødvendigheden af en robust zoonoseovervågning, der også genererer solide data... Fødevarer Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
30 JUN Coronarestriktioner udløser færre fødevarebårne sygdomstilfælde Langt færre danskere fik konstateret en fødevareoverført sygdom i 2020. Det skyldes især den kraftigt reducerede rejseaktivitet under coronaepidemien, viser årsrapporten... Fødevarer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Bakterier og mikroorganismer
10 JUN Grønlandsk tang, et bæredygtigt alternativ til importeret grønt Den tang, der gror i Grønland, er en sund, sikker og bæredygtig fødevarekilde, som vil kunne erstatte op mod 20% af landets import af grøntsager, viser et studie fra... Fødevarer Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Klimatilpasning Sundhedsfremmende stoffer
03 JUN Kom til seminar om fødevareoverførte sygdomme i Danmark Kom til seminar om fødevareoverførte sygdomme den 30. juni 2021, hvor DTU Fødevareinstituttet offentliggør den årlige rapport om forekomsten af zoonoser – sygdomme, der... Bakterier og mikroorganismer Fødevarer Fødevaresikkerhed
27 MAJ Matematisk model skal forhindre sygdom med botulisme Med en matematisk model udviklet af forskere fra DTU Fødevareinstituttet kan fødevareproducenter sikre, at deres produkter ikke gør forbrugere syge med botulisme. Modellen... Fødevarer Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Bakterier og mikroorganismer Matematisk modellering
20 MAJ Få viden om vurdering af risici i vores mad DTU Fødevareinstituttet udarbejder forskningsbaserede risikovurderinger indenfor en bred vifte af både kemiske stoffer og mikroorganismer til de danske myndigheder og som... Fødevarer Fødevaresikkerhed
18 MAJ Stor andel indsamlede bakterier i EU er antibiotikaresistente En stor del af de salmonella- og campylobacterbakterier, der er indsamlet som en del af overvågningsprogrammer i EU, er resistente overfor antibiotikatyper, som ofte... Fødevarer Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
17 MAJ Kom til One Health konference i København eller online En international konference stiller fra den 9.-11. juni skarpt på en række One Health-problemstillinger. DTU Fødevareinstituttet er medarrangør af konferencen, som løber... Fødevarer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme