21 DEC Fødevarer på det danske marked overholder generelt pesticidreglerne I alt 96% af prøverne i den danske pesticidkontrol 2021 var enten fri for sprøjterester eller indeholdt koncentrationer under de tilladte grænseværdier. Det viser den årlige... Fødevaresikkerhed Fødevarer
13 DEC Flersproget info om fødevaresikkerhed Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritets, EFSA’s website er nu tilgængelig på alle de 24 officielle EU-sprog. Herunder dansk. Fødevaresikkerhed
06 DEC Ny podcast fra EFSA med videnskab om fødevarer på menuen I en ny podcastserie udforsker EFSA videnskaben bag vurderinger af risici fra jord til bord, og hvordan vi forholder os til vores fødevarer. Fødevaresikkerhed Fødevarer
25 NOV Antibiotikaresistens er fortsat et stort globalt problem I mange år har der både nationalt i Danmark og globalt været stor fokus på at overvåge og håndtere antibiotikaresistens. Til trods for det spredes og øges antibiotikaresistens... Fødevarer Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Sundhed og sygdomme
24 NOV Danskerne har høj tillid til forskning og fødevaremyndigheder Fødevaresikkerhed betyder mindre for, hvad danskerne lægger i indkøbskurven end for den gennemsnitlige europæer. Vi har til gengæld langt højere tillid til både videnskab... Fødevareproduktion Fødevarer Fødevaresikkerhed
22 NOV Antibiotikaresistens i dyr og kød ligger generelt stabilt Forekomsten af antibiotikaresistens i bakterier fra fødevareproducerende dyr og kød i Danmark var stabilt eller faldende i 2021. Et par bemærkelsesværdige fund af kritisk... Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevarer
15 NOV Antibiotikaforbruget til dyr falder fortsat Reduktionen i antibiotikaforbruget til dyr var særlig markant i 2021. Dels på grund af de to tons, der ikke længere bruges til mink, dels fordi antibiotikaforbruget til... Bakterier og mikroorganismer Fødevarer Fødevaresikkerhed Produktionsdyr
11 NOV Vores fødevarer skal ikke kun være sikre eller bæredygtige – men begge dele Fødevarer og relaterede produkter skal være både bæredygtige og sikre for os at spise og bruge. Men nogle gange kan konflikter opstå mellem de to hensyn. Forskere på DTU... Fødevaresikkerhed Fødevarer Sundhed og sygdomme
09 NOV Fiskefrikadeller årsag til sygdomsudbrud med listeria Siden midten af august har Statens Serum Institut registreret syv patienter, som er blevet syge af den samme type Listeria monocytogenes. Statens Serum Institut, Fødevarestyrelsen... Fødevaresikkerhed Fødevarer Sundhed og sygdomme Bakterier og mikroorganismer
08 NOV Se oplæg fra konferencen: Fremtidens sikre, sunde og bæredygtige fødevarer 300 forskere, studerende og fagpersoner fra fødevarevirksomheder og brancheorganisationer var samlet til konferencen Fremtidens sikre, sunde og bæredygtige fødevarer i... Ernæring og kostvaner Fødevarer Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Innovation og produktudvikling