12 MAJ EFSA vurderer, at titandioxid ikke er sikkert til fødevarebrug På baggrund af ny forskning vurderer den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, at tilsætningsstoffet titandioxid ikke længere er sikkert at bruge i fødevarer... Fødevarer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
29 APR Langt de fleste fødevarer i EU overholder pesticidreglerne Ingen sporbare pesticidrester er fundet i over halvdelen af de mere end 96.000 fødevarer, som er testet i pesticidkontrollen indenfor EU i 2019. Det viser EFSA’s seneste... Fødevarer Kemi Fødevaresikkerhed
22 APR Ny master i bæredygtig og sikker fødevareproduktion DTU og KU lancerer i starten af 2022 en fælles masteruddannelse i bæredygtig og sikker fødevareproduktion. Uddannelsen giver indsigt i det komplekse samspil mellem behovet... Fødevarer Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Klimatilpasning
21 APR EFSA byder velkommen til 11 åbne panelmøder i 2021 Igen i år slår EFSA dørene op til 11 panelmøder for interesserede observatører, som enten kan overvære møderne i Parma eller via videostream. Fødevarer Fødevaresikkerhed
06 APR Pesticidrester i kosten 4. kvartal 2020 I alt 549 fødevarer er udtaget i forbindelse med den danske pesticidkontrol for 4. kvartal 2020. For syv af prøverne har DTU Fødevareinstituttet vurderet, at prøvernes... Fødevarer Fødevaresikkerhed
17 MAR Dansk fingeraftryk på WHO protokol til resistensovervågning Verdenssundhedsorganisationen, WHO, har udgivet en protokol til en global One Health overvågning af antibiotikaresistens baseret på fund af antibiotikaresistente ESBL... Fødevarer Sundhed og sygdomme Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed Miljøteknologi
09 MAR Stabilt niveau af campylobacter- og salmonellainfektioner i Europa I de seneste fem år er et stabilt antal campylobacter- og salmonellainfektioner registreret i Europa. Campylobacter er stadig årsag til suverænt flest europæiske tilfælde... Fødevarer Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Sundhed og sygdomme
25 FEB EFSA: Melorme er sikre at spise for mennesker Melorme er sikre at bruge som ingrediens i fødevarer, konkluderer den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA. Det er første gang EFSA har lavet en risikovurdering... Fødevarer Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
25 JAN Pesticidrester i kosten 3. kvartal 2020 I alt 488 fødevarer er udtaget i forbindelse med den danske pesticidkontrol for 3. kvartal 2020. DTU Fødevareinstituttet har vurderet, at pesticidresterne i fem prøver... Fødevarer Fødevaresikkerhed
21 JAN Nyt datomærkningsværktøj skal hjælpe i kampen mod madspild Et værktøj fra EFSA skal hjælpe producenter med at datomærke deres fødevareprodukter korrekt og på den måde hjælpe med at bekæmpe madspild. Fødevarer Fødevaresikkerhed Fødevarekvalitet Fødevareproduktion