06 JAN Risikovurdering af kemiske stoffers skadelige effekter For at bestemme, om et kemisk stof er skadeligt for mennesker - f.eks. om tatoveringsfarver er kræftfremkaldende – bruges omfattende data baseret på dyre-, celle- og/eller... Fødevarer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Fisk og skaldyr
06 JAN Pesticidrester i kosten 3. kvartal 2021 I alt 464 fødevarer er udtaget i forbindelse med den danske pesticidkontrol for 3. kvartal 2021. DTU Fødevareinstituttet har vurderet, at en sundhedsmæssig risiko ikke... Fødevarer Fødevaresikkerhed
16 DEC Grænsen for sikkert indtag af bisphenol A bør sænkes EFSA foreslår en ny, markant lavere grænse for et tolerabelt indtag af bisphenol A. Den videnskabelige vurdering, der ligger til grund for den foreslåede grænseværdi... Fødevarer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
09 DEC Ændrede vaner præger 2020 salmonellasmittekilderegnskabet Udlandsrejser var for første gang i årevis ikke primær årsag til salmonellasygdom blandt danskere i 2020. Det viser nye tal fra DTU Fødevareinstituttet. Fødevarer Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer
17 NOV DTU-professor vinder 3R-prisen 2021 Professor Anne Marie Vingaard fra DTU Fødevareinstituttet har modtaget 3R-prisen 2021 for sit arbejde for at anvende forsøgsdyrfri celle- og computermodeller i sin forskning... Fødevarer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Computerberegning Matematisk modellering
11 NOV Salmonellaudbrud fra danske æg stoppet Den samme type salmonella er fundet i både prøver fra en dansk æggeproducent og prøver fra patienter i et aktuelt salmonellaudbrud. Æggene, som er solgt gennem flere... Fødevarer Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Sundhed og sygdomme
03 NOV Pesticidrester i kosten første halvår 2021 I alt 805 fødevarer er udtaget i forbindelse med den danske pesticidkontrol i første halvår 2021. For 16 prøver har DTU Fødevareinstituttet vurderet, at prøvernes indhold... Fødevarer Fødevaresikkerhed
20 OKT Bliv master i bæredygtig og sikker fødevareproduktion Tilmeld dig og kom på det første hold af Københavns Universitet og DTU’s fælles masteruddannelse i bæredygtig og sikker fødevareproduktion. Fødevarer Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Klimatilpasning
14 SEP Dansk-afrikansk partnerskab styrker fødevare-innovation Østafrikanske iværksættere skal udvikle projekter og prototyper i samarbejde med DTU-studerende, forskere og startups. Fødevarer Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Entreprenørskab
26 AUG Seminar om antibiotikaforbrug og –resistens – sæt kryds i kalenderen Kom og hør om antibiotikaforbrug og -resistens i Danmark, når Statens Serum Institut og DTU Fødevareinstituttet den 18. november 2021 holder seminar i anledning af den... Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Sundhed og sygdomme