17 MAJ EFSA byder velkommen til åbne møder i 2022 Igen i år slår EFSA dørene op til 11 møder for interesserede observatører, som enten kan overvære møderne i Parma eller via videostream. Fødevarer Fødevaresikkerhed
26 APR Pesticidrester i kosten 4. kvartal 2021 I alt 413 fødevareprøver er udtaget i forbindelse med den danske pesticidkontrol for 4. kvartal 2021. DTU Fødevareinstituttet har vurderet, at en sundhedsmæssig risiko... Fødevarer Fødevaresikkerhed
19 APR De fleste fødevarer i EU overholder de tilladte pesticidgrænser Ud af de mere end 88.000 fødevareprøver, som er analyseret i EU’s pesticidkontrol i 2020, holder 94,9% sig indenfor de fastsatte grænseværdier. Det viser EFSA’s seneste... Fødevarer Fødevaresikkerhed Kemi
08 APR Præsentationer om, hvordan novel food bliver godkendt som fødevare Den 24. marts var 45 fra virksomheder og andre interesserede samlet til en temadag om novel food, hvor de fik viden om, hvornår en ny fødevare er novel food, hvordan en... Fødevarer Fødevaresikkerhed
05 APR Lær mere om helgenomsekventeringsanalyse Deltag i en tredages workshop om helgenomsekventeringsanalyse indenfor mikrobiel diagnostik, identifikation og klyngeanalyse den 22.-24. juni 2022. Fødevaresikkerhed Fødevarer Medicinske apparater og systemer Computerberegning
23 FEB Kom til temadag om novel food I udviklingen af nye og innovative fødevarer er en afklaring af novel food status og muligvis en EU-godkendelse nødvendig. På en temadag om novel food den 24. marts 2022... Fødevarer Fødevaresikkerhed
18 FEB Stort fald i sygdom fra fødevarer i EU under pandemien I et år præget af coronarestriktioner og ændrede vaner er forekomsten af fødevarebåren sygdom styrtdykket i Europa, viser ny EU rapport. Fødevarer Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer
09 FEB Godt styr på pesticidrester i danske fødevarer I alt 57% af 1,751 undersøgte fødevareprøver i den danske pesticidkontrol for 2020 er uden sporbare sprøjterester, mens 25 overskridelser af grænseværdierne er vurderet... Fødevarer Fødevaresikkerhed Kemi Miljøteknologi
03 FEB Nye metoder skal reducere campylobacter på kyllingekød Forskere og forretningsfolk vil bruge en GUDP-bevilling til at udvikle nye måder til at forhindre, at campylobacter ender på kyllingekød, så færre forbrugere bliver syge... Fødevarer Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Fødevarekvalitet Bakterier og mikroorganismer
26 JAN Lige på trapperne: master i bæredygtig og sikker fødevareproduktion Den 9. februar lancerer DTU og KU en fælles masteruddannelse i bæredygtig og sikker fødevareproduktion. Kurserne kan også tages enkeltvis. Tilmeldingsfristen er den 2... Fødevarer Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Klimatilpasning