08 JUL Social ulighed i forekomsten af overvægt hos danske børn Forekomsten af børneovervægt stiger, jo lavere familiens indkomst er. Det viser en ny analyse fra Danmarks Statistik, som DTU Fødevareinstituttet har bidraget til at... Fødevarer Ernæring og kostvaner
08 APR Seminar: Giver lejrskole med fokus på mad bedre madvaner? På et online seminar den 22. april kan du blive klogere på, om elev-inddragende madundervisning kan være med til at udvikle bl.a. madkompetence og madlavningsglæde. Fødevarer Ernæring og kostvaner
26 MAR Nye beregninger af råderummet til ’tomme kalorier’ DTU Fødevareinstituttet har regnet på, hvilke mad- og drikkevarer der indgår i råderummet til ’tomme kalorier’, og hvor mange af dem der højst er plads til i en sund... Fødevarer Ernæring og kostvaner Matematisk modellering Computerberegning
22 MAR Danskerne er verdensmestre i slikindkøb Danskere køber i snit 6,6 kilo slik om året. Dermed indtager Danmark den globale førsteplads for slikindkøb. Vi indtager desuden en andenplads i indkøb af saftevand... Fødevarer Ernæring og kostvaner
11 FEB Det kan gavne dit hjerte at holde igen med sødmælk Data peger på, at indtag af sødmælk er forbundet med en højere risiko for at udvikle hjerte-kar-sygdomme, mens indtag af ost er forbundet med en lavere risiko. Sådan... Fødevarer Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme
04 FEB Første danske tal for sygdomsbyrden ved peanutallergi Forskere ved DTU har for første gang udregnet sygdomsbyrden ved peanutallergi. Data om sygdomsbyrde kan bl.a. bruges til at prioritere sundhedsvæsenets indsatser. Fødevarer Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme Computerberegning Matematisk modellering
07 JAN Brug kostrådene til at spise sundt og klimavenligt Danmark har fået nye officielle kostråd, som danskerne kan bruge til at spise sundt og klimavenligt. DTU Fødevareinstituttet har udarbejdet kostrådenes videnskabelige grundlag Fødevarer Ernæring og kostvaner
30 NOV Kortlægning af danskernes kost- og aktivitetsvaner er i gang DTU Fødevareinstituttet har skudt den næste nationale undersøgelse af danskernes kost og fysiske aktivitet i gang. Forskere og myndigheder vil bruge undersøgelsens data... Fødevarer Ernæring og kostvaner
25 NOV Flere skoleelever skal dyrke grønt via computeren Skoleelever overalt i Danmark vil få mulighed for at dyrke afgrøder som basilikum og salat i en såkaldt GrowBot ved hjælp af en computer i et nyt læringsunivers, der... Fødevarer Ernæring og kostvaner Fødevareteknologi
10 JUN Ny viden kan føre til bedre allergiforebyggende modermælkserstatninger Varmebehandling af mælkeproteiner til brug i modermælkserstatning reducerer proteinernes evne til at fremkalde en allergisk reaktion, uden at det ændrer proteinernes... Fødevarer Fødevareproduktion Sundhed og sygdomme Ernæring og kostvaner