25 APR Kom til webinar om sund og klimavenlig kost Det fulde program er nu klar til et webinar om, hvad vi kan gøre for at fremme en sund og klimavenlig kost. Kom og vær med den 2. maj, når DTU Fødevareinstituttet holder... Ernæring og kostvaner Fødevarer Fødevareproduktion
16 MAR Voksne danskeres indtag af slik er tredoblet på 30 år Danskerne har det højeste slikforbrug i verden. Hver dansker køber i snit ca. 7 kilo slik og 6 kilo chokolade om året. Det er for meget i en sund kost og gavner ikke klimaet... Fødevarer Ernæring og kostvaner
03 MAR EFSA: sukkerindtaget bør være så lavt som muligt På baggrund af den nuværende videnskabelige viden er det ikke muligt at fastsætte en grænse for, hvor meget sukker forbrugere højst kan spise, uden at det skader helbredet... Fødevarer Ernæring og kostvaner
19 JAN Pris til lovende tarmbakterieforsker Ung DTU-forsker høster ny pris for sin forskning i sammenhænge mellem kost, tarmbakteriesammensætning og sundhed med særligt fokus på småbørn. Ernæring og kostvaner Sundhedsfremmende stoffer Sundhed og sygdomme Fødevarer
09 NOV Pejlemærker viser vejen mod sunde og klimavenlige måltider Forskere fra DTU har udarbejdet det faglige grundlag for at indfri en ambition om at reducere klimaaftrykket fra Københavns Kommunes madtilbud. Fødevarer Ernæring og kostvaner CO2-udskillelse og CO2-lagring
23 OKT Ny forståelse af ammede børns styrkede immunforsvar Danske forskere viser, hvordan tarmbakterier, der fremmes af amning, kan gavne børns immunforsvar. Bakterier og mikroorganismer Fødevarer Ernæring og kostvaner Sundhedsfremmende stoffer Sundhed og sygdomme
29 SEP Langt mere skærm, slik og kage under første nedlukning Coronanedlukningen i foråret 2020 gav mindre sunde vaner i form af betydelig mere skærmtid og mere sødt, viser ny DTU undersøgelse. Ernæring og kostvaner Fødevarer
23 SEP Nordisk undersøgelse vil se på kost, sundhed og bæredygtighed Den næste nordiske undersøgelse af kost, fysisk aktivitet og overvægt vil blive gennemført med et større fokus på at afdække, hvor sundt og bæredygtigt børn og voksne... Fødevarer Ernæring og kostvaner
15 JUL Gratis redskaber til at gøre hverdagen mindre sød Sundhedsplejersker i Hvidovre Kommune har afprøvet og fundet nyudviklede redskaber til at gøre hverdagen mindre sød for småbørnsfamilier anvendelige i deres vejledning... Fødevarer Ernæring og kostvaner
13 JUL Saltreduceret brød falder i god smag Forbrugere spiser gerne saltreduceret brød, uden de kompenserer ved f.eks. at spise større mængder saltholdigt pålæg eller andre saltholdige fødevarer. Mindre salt i... Fødevarer Ernæring og kostvaner