23 APR Hvad betyder coronapandemien for danskernes kostvaner? Nedlukningen har vendt op og ned på danskernes daglige rutiner. DTU har sat sig for at undersøge ændringer i, hvad vi spiser og hvor meget, vi bevæger os i disse dage. Fødevarer Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed
03 MAR Regnemodel laver personlige kostråd for optimalt fiskeindtag En regnemodel fra DTU genererer personlige kostråd for, hvor meget fisk en person behøver at spise for at efterleve anbefalingerne for indtag af D-vitamin og gode fedtsyrer... Fødevarer Ernæring og kostvaner Sundhedsfremmende stoffer
25 FEB Tre spor mod en mere bæredygtig sund kost Forbrugere kan gennem deres indkøbsvalg bidrage til at gøre kosten mere bæredygtig. De kan ændre kostens sammensætning i en grønnere retning, vælge de mere bæredygtige... Fødevarer Ernæring og kostvaner
25 FEB En sund og bæredygtig kost er mere plantebaseret Bælgfrugter, mørkegrønne grøntsager, nødder og frø skal fylde mere i de officielle kostråd, hvis de skal sikre, at kosten både er sund og bæredygtig. Det konkluderer... Fødevarer Ernæring og kostvaner
20 FEB Danskere spiser mest usundt lørdag, får mindst motion søndag Sammenlignet med en almindelig hverdag indtager danskere 20% flere kalorier om lørdagen og bevæger sig 20% mindre om søndagen, viser tal fra DTU Fødevareinstituttet. Fødevarer Ernæring og kostvaner
22 JAN Danskernes appetit efter saltholdige fødevarer er steget Kostens indhold af saltholdige fødevarer er steget med knap 10% det sidste årti, viser en analyse fra DTU Fødevareinstituttet. Fødevarer Ernæring og kostvaner
14 NOV Usikker sundhedsskadelig effekt af rødt og forarbejdet kød Ny undersøgelse fra DTU og SDU viser en tendens til, at danskere, som spiser mere rødt og forarbejdet kød end anbefalet, har en øget risiko for at udvikle visse hjerte... Fødevarer Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme
05 NOV 360 grader rundt om fødevarernes effekter Ved at se på både de positive og negative sundhedsmæssige egenskaber i fødevarer er forbrugere og myndigheder bedre rustet til at forudse sundhedseffekter af enkelte... Fødevarer Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed Matematisk modellering Sundhed og sygdomme
24 OKT Ny viden på vej om tarmbakteriers rolle i kost og sundhed Et forskningsprojekt ledet af DTU skal med en bevilling på knap 60 mio. kroner fra Novo Nordisk Fonden skaffe viden om tarmbakteriernes rolle, når mennesker reagerer... Bakterier og mikroorganismer Fødevarer Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme
23 OKT Koden til et godt helbred ligger i tarmen Bakterier i tarmen har indflydelse på risikoen for at udvikle livsstilssygdomme som type 2-diabetes og hjerte-kar-sygdomme. DTU Fødevareinstituttet forsker i at forstå... Bakterier og mikroorganismer Fødevarer Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme