03 JAN Vi spiser ikke så klimavenligt, som vi egentlig gerne vil Hver femte dansker havde ifølge Gallup et nytårsfortsæt i 2021 om mere bæredygtighed i hverdagen, og flere angiver, at de gerne vil spise mindre kød. Men det ser ikke ud... Ernæring og kostvaner Fødevarer
29 NOV Projekt har hjulpet danske børnefamilier med at blive mindre søde Afslutningsrapporten fra ’Er du for sød?’-projektet er netop udkommet. DTU Fødevareinstituttet har udviklet og afprøvet forskellige redskaber, der kan hjælpe børnefamilier... Ernæring og kostvaner Fødevarer
08 NOV Se oplæg fra konferencen: Fremtidens sikre, sunde og bæredygtige fødevarer 300 forskere, studerende og fagpersoner fra fødevarevirksomheder og brancheorganisationer var samlet til konferencen Fremtidens sikre, sunde og bæredygtige fødevarer i... Ernæring og kostvaner Fødevarer Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Innovation og produktudvikling
02 NOV Studerende vinder bronze i konkurrence om fremtidens fødevarer Udvikling af en sund, bæredygtig to-go snack baseret på favabønner har givet fire studerende fra DTU en bronzemedalje i den europæiske konkurrence om innovative fødevarer... Ernæring og kostvaner Innovation og produktudvikling Fødevarer
07 JUL Fremtidens fødevarer kan føre til nye former for allergi Spirulina og rapskager er to nye fødevarer, der kan lede til allergi, viser et nyt studie fra DTU Fødevareinstituttet. Fødevaresikkerhed Ernæring og kostvaner Fødevarer Sundhed og sygdomme
16 JUN Fuldkorn spiller en vigtig rolle i en sund og planterig kost Fuldkornsprodukter er en vigtig del af en sund, bæredygtig og planterig kost, viser en faglig vurdering udarbejdet af DTU Fødevareinstituttet til Fødevarestyrelsen. Derudover... Fødevarer Ernæring og kostvaner
08 JUN Ikke så meget skal til at nedsætte forbruget af det søde hos børnefamilier DTU Fødevareinstituttet har med støtte fra Nordea-fonden udviklet materialer, strategier og budskaber, der kan hjælpe børnefamilier med at nedsætte forbruget af det søde... Ernæring og kostvaner Fødevarer
02 JUN Kostråd kan reducere klimaaftryk fra kosten med cirka en tredjedel Hvis vi spiser efter de officielle kostråd, kan vi reducere kostens klimaaftryk med i størrelsesorden 31 til 44%. Det viser beregninger foretaget af DTU Fødevareinstituttet... Ernæring og kostvaner Fødevarer Klimatilpasning Computerberegning
11 MAJ Se webinar og præsentationer om sund og klimavenlig kost Den 2. maj deltog mere end 100 i et webinar om sund og klimavenlig kost, hvor de fik viden om kostråd, bæredygtige fødevaresystemer og meget andet. Se webinaret og præsentationerne... Fødevarer Ernæring og kostvaner Fødevareproduktion Klimatilpasning
09 MAJ Fagligt grundlag for bæredygtige offentlige fødevareindkøb Forskere fra DTU har udarbejdet et fagligt grundlag, der kan bruges til at fastsætte minimumskriterier for bæredygtige offentlige fødevareindkøb. Fødevarer Ernæring og kostvaner