23 JAN Deltag i seminar om bæredygtige ingredienser Hør på et seminar den 8. april om DTU’s forskning i fremstilling af bæredygtige ingredienser, som er med til at øge Danmarks styrkeposition på området. Fødevarer Fødevareproduktion Fødevareteknologi
20 DEC Kom til konference om fødevaresikkerhed og fuldgenomsekventering En international konference i Paris til marts 2019 stiller skarpt på, hvordan brugen af fuldgenomsekventering kan øge fødevaresikkerheden, være med til at forebygge sygdom... Fødevarer Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer
12 DEC Medisterpølse formodet smittekilde til salmonellaudbrud DTU Fødevareinstituttet, Fødevarestyrelsen og Statens Serum Institut efterforsker et større udbrud med salmonella. Nu viser en undersøgelse, at medisterpølse er en formodet... Fødevarer Fødevaresikkerhed
01 NOV Se programmet til seminar om antibiotikaforbrug og –resistens Der vil blandt andet blive delt erfaringer fra dannelsen af antibiotikaråd i Danmark samt stillet skarpt på antibiotikaforbrug til produktionsdyr set med forbruger-, producent... Fødevarer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
18 OKT Pesticidrester i kosten 2. kvartal 2018 Ingen af de påviste indhold af pesticidrester, der er testet for i fødevarer som en del den danske pesticidkontrol for 2. kvartal 2018, er af DTU Fødevareinstituttet... Fødevarer Fødevaresikkerhed
02 OKT Danskere får stadig mindre antibiotika Læger udskriver mindre og mindre antibiotika. Det viser DANMAP-rapporten for 2017, som DTU Fødevareinstituttet, DTU Veterinærinstituttet og Statens Serum Institut står... Bakterier og mikroorganismer Sundhed og sygdomme
24 SEP Fødevarer i fokus på teknologitopmøde Nordens største universitetsdrevne teknologi-topmøde vil til oktober 2018 blandt andet stille skarpt på, hvordan brug af teknologi kan gøre fødevareproduktionen mere... Fødevarer Fødevareteknologi Fødevareproduktion
06 SEP Krabber forvandlet fra skadedyr til smagfuld suppe En suppe lavet på invasive krabber har vundet førstepladsen i en innovationskonkurrence på DTU, som DTU Fødevareinstituttet har bidraget til. Fødevarer Fødevareproduktion Fødevareteknologi Fisk og skaldyr
05 SEP Se program til seminar om fødevareoverførte sygdomme i Danmark Programmet er nu på plads til seminaret om fødevareoverførte sygdomme den 13. september 2017, hvor DTU Fødevareinstituttet offentliggør den årlige rapport om forekomsten... Fødevarer Fødevaresikkerhed
04 SEP Teknologitopmøde åbent for tilmeldinger Du kan nu tilmelde dig Nordens førende universitetsdrevne teknologitopmøde, som finder sted den 10.-11. oktober 2018 på DTU i Lyngby. Topmødet har i år særlig fokus på... Fødevarer Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed