15 AUG Reservér datoen til årets seminar om antibiotikaforbrug og -resistens Kom og hør om antibiotikaforbrug og -resistens i Danmark, når DTU Fødevareinstituttet, Statens Serum Institut og DTU Veterinærinstituttet den 15. november 2018 holder... Bakterier og mikroorganismer Fødevarer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
08 AUG Seminar om fødevareoverførte sygdomme i Danmark Kom til seminar om fødevareoverførte sygdomme den 13. september 2018, hvor DTU Fødevareinstituttet offentliggør den årlige rapport om forekomsten af zoonoser - sygdomme... Fødevarer Fødevaresikkerhed
02 JUL Blanding af pesticider giver lavere fødselsvægt hos rotter Hvis drægtige rotter får en blanding af pesticider i doser, som hver især ikke er skadelige, risikerer de at få afkom med nedsat fødselsvægt, viser studier fra DTU. Fødevarer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
27 JUN KU og DTU gøder jorden for mere samarbejde om fødevareforskning DTU og KU har kortlagt deres styrker indenfor forskning i sunde og bæredygtige fødevarer, som sammen med virksomheder kan bruges til at løse de komplekse udfordringer... Fødevarer
02 MAJ Nordiske anbefalinger for fluorstoffer i fødevareemballage DTU Fødevareinstituttet har sammenfattet anbefalinger fra de nordiske lande for risikohåndtering af fluorerede stoffer i fødevareemballage af pap og papir. Fødevarer Fødevaresikkerhed
27 FEB Kom til åbne møder i EFSA’s paneler for GMO og pesticider Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, inviterer observatører til at overvære møder i de videnskabelige paneler for genmodificerede organismer, GMO, og for pesticider...
26 FEB Konference kaster lys på mikrobielle ingredienser Den nyeste viden om mikrobielle ingredienser bliver præsenteret på den første internationale konference om emnet, som løber af stablen i København fra den 2.-4. maj 2018... Fødevarer Fødevareproduktion Fødevareteknologi Sundhedsfremmende stoffer
22 FEB Invitation til professor Rene Hendriksens tiltrædelsesforelæsning Kom til tiltrædelsesforelæsning og hør, hvordan helgenomsekventering kan bruges i global overvågning af infektionssygdomme og antibiotikaresistens. Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevarer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
30 JAN Bliv klogere på hvordan One Health gør verden sundere Sommerskole i Danmark giver igen kursister fra hele verden mulighed for at lære, hvordan One Health konceptet kan løse problemer, der har betydning for mennesker, dyr og... Fødevarer Sundhed og sygdomme Bakterier og mikroorganismer
10 JAN Masterclass om bæredygtighed i fødevareproduktion Hør professor Peter Ruhdal Jensen fra DTU Fødevareinstituttet holde oplægget ”From Waste to Ressource”, når Danish Food Cluster holder masterclass på DTU den 24. januar... Fødevarer Fødevareproduktion Fødevareteknologi