18 FEB Stort fald i sygdom fra fødevarer i EU under pandemien I et år præget af coronarestriktioner og ændrede vaner er forekomsten af fødevarebåren sygdom styrtdykket i Europa, viser ny EU rapport. Fødevarer Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer
02 DEC Elever kan nu dyrke grønt i robotiserede mini-drivhuse Danske unge får nu mulighed for at dyrke grønt i skoletiden via et nyt læringsunivers med robotiserede mini-drivhuse, som er udviklet og pilottestet i et forskningsprojekt... Fødevarer Fødevareteknologi Computerberegning
01 NOV Deltag i Uni Food Day om udvikling af sunde fødevarer Deltag i årets Uni Food Day den 9. november, hvor forskere og forretningsfolk går sammen for at finde måder at udvikle sunde, sikre og bæredygtige fødevarer. Fødevarer Fødevareproduktion
23 OKT Ny forståelse af ammede børns styrkede immunforsvar Danske forskere viser, hvordan tarmbakterier, der fremmes af amning, kan gavne børns immunforsvar. Bakterier og mikroorganismer Fødevarer Ernæring og kostvaner Sundhedsfremmende stoffer Sundhed og sygdomme
12 OKT Deltag i seminar om antibiotikaforbrug og –resistens Se hvad dagen byder på, når Statens Serum Institut og DTU Fødevareinstituttet den 18. november 2021 holder seminar om antibiotikaforbrug og -resistens i Danmark i anledning... Fødevarer Bakterier og mikroorganismer Sundhed og sygdomme Produktionsdyr
26 AUG Seminar om antibiotikaforbrug og –resistens – sæt kryds i kalenderen Kom og hør om antibiotikaforbrug og -resistens i Danmark, når Statens Serum Institut og DTU Fødevareinstituttet den 18. november 2021 holder seminar i anledning af den... Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Sundhed og sygdomme
15 JUL Gratis redskaber til at gøre hverdagen mindre sød Sundhedsplejersker i Hvidovre Kommune har afprøvet og fundet nyudviklede redskaber til at gøre hverdagen mindre sød for småbørnsfamilier anvendelige i deres vejledning... Fødevarer Ernæring og kostvaner
05 JUL Invitation til professor Jens Jørgen Sloths tiltrædelsesforelæsning Kom til tiltrædelsesforelæsning og hør, hvordan forskning kan forbedre metoder til at undersøge madvarer for kemiske stoffer, som kan gavne eller skade menneskers sundhed... Fødevarer Fødevaresikkerhed Kemi
03 JUN Kom til seminar om fødevareoverførte sygdomme i Danmark Kom til seminar om fødevareoverførte sygdomme den 30. juni 2021, hvor DTU Fødevareinstituttet offentliggør den årlige rapport om forekomsten af zoonoser – sygdomme, der... Bakterier og mikroorganismer Fødevarer Fødevaresikkerhed
17 MAJ Kom til One Health konference i København eller online En international konference stiller fra den 9.-11. juni skarpt på en række One Health-problemstillinger. DTU Fødevareinstituttet er medarrangør af konferencen, som løber... Fødevarer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme