Artikler fra Midt i Ugen
Det tidligere kompetencecenter FoodDTU udgav nyhedsbrevet ’Midt i ugen’ i årene 2007-11 for at formidle den tværfaglige fødevareforskning på DTU.
2011
190 Forældre kan ikke styre børns sukkerindtag
185 Fibre fra sukkerroepulp gavner fordøjelsen
181 Mindre salt skal redde liv
171 Fedme er programmeret fra barnsben
2010
150 En nordisk bid smager af rugbrød
146 Kun 2 ud af 100 børn lærer at lave mad
144 Hvis industrien siger det søde er sundt
143 Vi burde spise tang dagen lang
136 Kommunalreformen bringer maden ud i børneinstitutionerne
122 Sådan spiser danske familier
117 Forskning skal gøre modermælkserstatning sundere
2009
110 Hvidovreprojekt model for børnehavebespisning
102 Holistisk syn på fødevarer
99 Ernæring og immunforsvar i systembiologisk optik
87 Sundhed i kantinen kræver medansvar
83 Fødevarer med fiskeolie undervejs
2008
66 Ældre mister appetitten på plejehjem
48 Tarmfloras betydning for immunforsvaret kortlægges
44 Fedtsyrebalance påvirker livsstilssygdomme og allergi
43 Skolemad våben mod fastfood
42 Kosttilskud kan være gråzone
32 Ernæringsbudskabeer mangler helhedsperspektiv
29 Tværfaglig indsats skal fastholde sund skolemad
28 Maden i offentlige køkkener kan blive bedre
2007
26 Komælk skal være endnu sundere
22 Kornprodukter skal udnyttes til sundere fødevarer