Om DTU Bryghus
DTU Bryghus arbejder for at udvikle et bæredygtigt bryggeri baseret på de nyeste teknologier og tværvidenskabelig forskning. DTU Bryghus er et væksthus for innovation og nytænkning - stedet, hvor forskere og studerende prøver nye ideer af.
DTU Bryghus er et non-profit bryghus, som kan brygge øl fra laboratorieskala til forsøgsanlægsniveau op til 200 liter. Bryggeriets størrelse gør, at det kan skabe resultater, der er relevante for industrien.
DTU Bryghus skaber et miljø, hvor studerende, ansatte og industri på tværs af discipliner udfører projekter, der omfatter alle led i kæden fra råvare til færdigt produkt.
DTU Bryghus fokuserer på at kombinere og optimere teknologier uden at gå på kompromis med produkternes kvalitet og holdbarhed.
DTU Bryghus er godkendt af Fødevarestyrelsen til at brygge øl med henblik på udskænkning og salg samt import af råvarer under smiley-ordningen, og bryghuset betaler skat af alt serveret øl.
Partnere
DTU Bryghus er et samarbejde mellem Novozymes, Nørrebro Bryghus, Ingeniøren og DTU. Bryghuset ledes af DTU Fødevareinstituttet.
Hvorfor et bryghus på DTU?
Et bryghus omfatter mange discipliner indenfor de tekniske videnskaber, og forsknings- og studenterprojekterne i DTU Bryghus er præget af ingeniørknowhow. Studerende, forskere og industri har mulighed for at afprøve idéer i praksis, og gør det samtidigt muligt for de studerende at anvende deres teoretiske viden i tværfaglige forskningsprojekter med et klart produktionsmæssigt sigte.
Placeringen på et universitet giver desuden frihed til at undersøge grundlæggende principper i brygningen og at give sig i kast med projekter, som kan være kommercielt risikable eller endnu ikke økonomisk rentable for kommercielle bryggerier.
Samfundsengagement
DTU Bryghus engagerer sig i det danske samfund gennem arrangementer som for eksempel Kulturnatten i København, Copenhagen Creative Summit og Folkemødet, hvor Bryghuset kan møde offentligheden, industrien og de folkevalgte og derved bidrager til viden og debat om uddannelse, forskning og innovation.
Vision for DTU Bryghus
Den langsigtede vision for DTU Bryghus er at udvikle et bæredygtigt bryggeri på DTU baseret på tidens mest avancerede teknologier og tværvidenskabelig forskning. DTU Bryghus skal være et væksthus for innovation og nytænkning - stedet, hvor studerende i samarbejde med forskere kan sætte deres teoretiske færdigheder i spil i tværfaglige forskningsprojekter og prøve nye ideer af.
Mission
DTU Bryghus' mission er at tilbyde forskningsbaseret uddannelse af studerende og skabe innovative, tværvidenskablige forskningsprojekter indenfor ølbrygning og procesteknologi baseret på de nyeste teknologier.
Vision
DTU Bryghus' vision er udvikle et bæredygtigt bryggeri baseret på de nyeste teknologier og tværvidenskabelig forskning. Bryghuset skal være stedet for tværvidenskabelig samarbejde i verdensklasse mellem forskere, studerende og industri om innovation og nytænkning indenfor bæredygtig ølproduktion - samarbejder, som skaber relevante resultater for industrien.
DTU Bryghus fokuserer på at kombinere og optimere teknologier uden at gå på kompromis med produkternes kvalitet og holdbarhed.
Brygningsprocessen
Når maltprocessen bliver sprunget over, bliver de nødvendige enzymer i byggen ikke aktiveret til senere brug i brygprocessen. For at kompensere for de manglende aktive enzymer, der normalt ville have været til stede i malten, tilsætter DTU Bryghus derfor industrielt fremstillet enzymer fra Novozymes "Ondea Pro".
Nedbringer CO2-udslippet
Ved at springe maltprocessen over, bliver udslippet af CO2 reduceret med otte procent i den samlede bryggeproces. Det svarer til 8,4 gram CO2 pr. flaske-enhed.DTU Bryghus bruger enzymer fra Novozymes i selve fermenteringsprocessen. Under fermenteringen bliver stoffet diacetyl dannet og nedbrudt. Diacetyl giver øllet en uønsket smag. Den proces kan fjernes helt eller reduceres betydeligt ved anvendelsen af enzymet Novozymes Maturex.
Da øl skal gæres i bestemte temperaturintervaller, pilsner mellem 10-16 grader, og ale mellem 18-24 grader, vil en afkortning af fermenteringsprocessen spare energi.
Nyt patenteret mæskningsystem
DTU Bryghus har udviklet og fået patenteret et nyt mæskesystem. Systemet sikrer, at enzymerne kommer i kontakt med al stivelsen, når vand og bygmalt blandes i mæskeprocessen.
Kontakt
Hvis du vil vide mere om vores forskning, uddannelser og andre aktiviteter, eller som studerende ønsker at undersøge mulighederne for projekter eller som virksomhed for et samarbejde, så kontakt os endelig.
Kontakt angående forskning, uddannelser, studenterprojekter og virksomhedsdsamarbejde:
Lektor Tim Hobley
DTU Fødevareinstituttet
Forskningsgruppen for Mikrobiel Bioteknologi og Bioraffinering
Danmarks Tekniske Universitet
Søltofts Plads
Bygning 222 , Rum 108
2800 Kgs. Lyngby
Telefon: 45 25 27 06
E-mail: tjho@food.dtu.dk
Medarbejdere
Mikkel Hansen Postdoc mikhan@food.dtu.dk