Kemisk Fødevareanalyse
Forskningsgruppen for Kemisk Fødevareanalyse arbejder for at styrke tilliden til og gennemskueligheden i fødevarekæden ved at udvikle løsninger til fremtidens kemiske fødevarekontrol, som kan afsløre risici, dokumentere kvalitet og afdække svindel i fødevarer, fødevareproduktionen og nye ingredienser.

Gruppens forskningsfokus er at kombinere detaljerede, men ofte komplekse kemiske analyser baseret på massespektrometri med de nyeste eksponentielle teknologier og informatik til at udvikle:
- effektive, robuste og skalérbare metoder til overvågning og kontrol af fødevarer
- screeningsanalyser til opdagelse af nye risici, afsløring af svindel og bestemmelse af autenticitet
- en ambitiøs metabolomics platform til studier af effekter af kemiske stoffer i kosten.
Særlige strategiske aktiviteter er udvikling af metoder til at bestemme migrationen af stoffer fra fødevarekontaktmaterialer samt effektive metoder til brug af nøjagtig massespektrometri til fødevarekontrol i screeningsanalyser og til metabolomics.
Kontakt
Jens Jørgen Sloth Professor, forskningsgruppeleder Mobil: 29461280 jjsl@food.dtu.dk