Ernæring, Bæredygtighed og Sundhedsfremme
Forskningsgruppen for Ernæring, Bæredygtighed og Sundhedsfremme gennemfører befolkningsundersøgelser, som identificerer samfundsmæssige udfordringer i forhold til danskernes kost- og aktivitetsvaner. Gruppen udvikler og dokumenterer også initiativer, der fremmer sunde kostvaner, og udarbejder evidensen bag kostråd og næringsstofanbefalinger med fokus på at forebygge livsstilssygdomme.
![DK: Spidskål. Foto: DTU Fødevareinstituttet | EN: Cabbage. Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark ©DTU Fødevareinstituttet DK: Spidskål. Foto: DTU Fødevareinstituttet | EN: Cabbage. Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark](/-/media/institutter/foedevareinstituttet/forskning/signaturbilleder/ernaering-baeredygtighed-og-sundhedsfremme-700x350px.png?rw=960&rh=0&hash=7FAA7045F3BFF0A0275B421F895C53AA)
Gruppen gennemfører en række befolkningsundersøgelser med det formål at:
- Identificere de samfundsmæssige udfordringer i forhold til danskernes kostvaner og KRAM-adfærd (Kost, Rygning, Alkohol, Motion),
- Øge viden om betydningen af kostens sammensætning for sundhed og sygdomsforebyggelse
- Bidrage med data til instituttets risikovurderinger.
Gruppen gennemfører interventioner med henblik på at dokumentere initiativer og strukturelle vilkår, der effektivt fremmer sunde kostvaner og sundhedsadfærd i forskellige befolkningssegmenter. Desuden udarbejder gruppen den videnskabelige baggrund for kostråd og næringsstofanbefalinger med fokus på forebyggelse af livsstilssygdomme.
Kontakt
Anja Pia Biltoft-Jensen Seniorforsker, forskningsgruppeleder Telefon: 35887425 Mobil: 93518941 apbj@food.dtu.dk