Global Kapacitetsopbygning
Forskningsgruppen for Global Kapacitetsopbygning arbejder på at opbygge kapaciteten og højne kvaliteten af den globale overvågning af antibiotikaresistens.
![DK: Agarplade. Foto: DTU Fødevareinstituttet | EN: Agar plate. Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark DK: Agarplade. Foto: DTU Fødevareinstituttet | EN: Agar plate. Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark](/-/media/institutter/foedevareinstituttet/forskning/signaturbilleder/web-billede-til-global-kapacitetsopbygning.jpg?rw=960&rh=0&hash=9F54ADE4C07532F156B8D7C7D9CCA1A2)
Gruppen arbejder på at udvikle og implementere metoder og vejledninger, der kan understøtte kapacitetsopbygningen af den globale overvågning af antibiotikaresistens samt højne kvaliteten af overvågningsdata. Det sker i samarbejde med EU, WHO, og FAO, som DTU Fødevareinstituttet er referencelaboratorium for på antibiotikaresistensområdet.
Forskningsgruppen har et særligt fokus på at udvikle og implementere ringtests til validering af fæno- og genotypiske antibiotikaresistensdata. Yderligere bidrager gruppen med aktiviteter, der understøtter kvaliteten af den globale overvågning af antibiotikaresistens.
På følgende områder bidrager gruppen til den globale overvågning af antibiotikaresistens:
- Sikrer adgang til korrekte detektionsmetoder og vejledninger af høj kvalitet, som understøtter kvaliteten af antibiotikaresistensdata;
- Bidrager med videnskabelig og teknisk bistand til nationale reference laboratorier globalt;
- Bidrager med videnskabelig og teknisk bistand til internationale organisationer;
- Udvikler og vedligeholder referencemateriale og andre ressourcer.
Kontakt
René S. Hendriksen Professor, forskningsgruppeleder Telefon: 35886288 Mobil: 22450763 rshe@food.dtu.dk