15 SEP Ny mælkesyrebakterie kan skabe naturlig sødme i yoghurt Forskere på DTU har udviklet en ny mælkesyrebakterie, som naturligt, billigt og bæredygtigt kan spalte mælkesukker i yoghurt. Dermed bliver det muligt at skabe naturlig... Fødevareteknologi Fødevareproduktion Innovation og produktudvikling Fødevarer Fermentering Bioteknologi Fødevarekvalitet
13 SEP Klimaforandringer kan bringe flere parasitter til Danmark Parasitter kan gemme sig i vores mad, og fremtidige klimaforandringer kan ændre hvilke små snyltere, vi skal holde øje med. Det skriver forsker fra DTU Fødevareinstituttet... Fødevaresikkerhed Fødevarer
08 SEP Kom til konference om risikovurderinger og deres betydning Programmet er nu klar til konferencen om risikovurderinger og deres betydning, som DTU Fødevareinstituttet afholder den 23. september 2022 med støtte fra Uddannelses... Fødevarer Fødevaresikkerhed
05 SEP Tanzania får adgang til livreddende udstyr Sundhedspersonale i Tanzania har via DTU-projekt fået et nyt våben: Avanceret udstyr som selv under de mest primitive forhold kan bruges til at afsløre, hvorfor folk bliver... Fødevarer Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Sundhed og sygdomme Medicinske apparater og systemer
30 AUG Ny mælkesyrebakterie giver plantebaserede fødevarer bedre smag En ny type mælkesyrebakterie, udviklet på DTU, danner naturlig smøraroma, når den vokser i plantebaserede drikke som soya- og havredrik. Fødevarer
29 AUG Metoder til at analysere nye fødevarer på kemikonference Forskning i analysemetoder, som kan gavne eller skade menneskers sundhed, vil blive præsenteret af forskere fra DTU Fødevareinstituttet på en af verdens største konferencer... Fødevareproduktion Fødevarer Analytisk og teoretisk kemi Kemi Fødevaresikkerhed
24 AUG Covid-19 kostede danskere 30.000 sunde leveår i pandemiens første år Hver dansker, der døde af covid-19 i 2020, mistede i gennemsnit 13 sunde leveår, viser nye tal fra DTU og Statens Serum Institut, hvor forskere har beregnet sygdommens... Matematisk modellering Computerberegning Sundhed og sygdomme
19 AUG Seminar om antibiotikaforbrug og –resistens 18. november Kom og hør om antibiotikaforbrug og -resistens i Danmark, når DTU Fødevareinstituttet og Statens Serum Institut den 18. november 2022 holder seminar i anledning af den... Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevarer
11 AUG Åben for tilmelding: master i bæredygtig og sikker fødevareproduktion Til september begynder næste semester af DTU og KU’s fælles masteruddannelse i bæredygtig og sikker fødevareproduktion. Kurserne kan tages enkeltvis, og du kan stadig nå... Fødevarer Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Klimatilpasning
04 AUG Fortsat høj antibiotikaresistens i campylobacter og salmonella En stor del af de salmonella- og campylobacterbakterier, der er indsamlet som en del af overvågningsprogrammer i EU, er resistente overfor antibiotikatyper, som ofte bliver... Fødevaresikkerhed Fødevarer Sundhed og sygdomme Bakterier og mikroorganismer