31 OKT CRISPR – et vigtigt værktøj i fremtidens fødevareproduktion CRISPR kan præcist og hurtigt bidrage til udviklingen af nye plantebaserede fødevarer og bør i højere grad ligestilles med fødevarer, der er blevet til ved hjælp af konventionelle... Fødevareteknologi Fødevarer Innovation og produktudvikling Bioteknologi Gener og genomer Fødevareproduktion
28 OKT Workshop: Brug data til at optimere fødevareproduktionen På en eksklusiv workshop i DTU Fødevareinstituttet får 20 deltagere fra fødevarevirksomheder den 21. november mulighed for at finde ud af, hvordan data kan optimere produktionsprocesserne... Fødevarer Fødevareproduktion Matematisk modellering Computerberegning
28 OKT Pesticidrester i kosten 2. kvartal 2022 I alt 633 fødevareprøver er udtaget i forbindelse med den danske pesticidkontrol for 2. kvartal 2022. For seks af prøverne har DTU Fødevareinstituttet vurderet, at indholdet... Fødevarer Fødevaresikkerhed
26 OKT EFSA: Forebyg spredning af antibiotikaresistens under dyretransport Minimering af transporttid samt grundig rengøring af køretøjer, udstyr og rum, hvor dyrene læsses og losses, er de mest effektive tiltag i forhold til at forebygge overførsel... Produktionsdyr Fødevaresikkerhed Fødevarer
20 OKT Mælkesyrebakteriers indflydelse på smag i osteproduktion Smag, upcycling og bæredygtige processer var på dagsordenen på Digital Uni Food Day 2022 arrangeret af Food & Bio Cluster Denmark den 30. august 2022. Fra DTU Fødevareinstituttet... Fødevareteknologi Bioteknologi Fødevarer Fødevareproduktion Fødevarekvalitet Innovation og produktudvikling
12 OKT Forskere opbygger et ’Wikipedia’ for resistente bakterier Antibiotikaresistens er ifølge WHO en af de største trusler mod folkesundheden. DTU-forskere har skabt et nyt værktøj i kampen mod resistente bakterier, der med afsæt... Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Sundhed og sygdomme Dataanalyse
04 OKT Se oplæg fra konference om risikovurderinger og deres betydning Den 23. september 2022 var 150 forskere og fagpersoner fra fødevarevirksomheder, brancheorganisationer og offentlige myndigheder samlet til en konference om risikovurderinger... Fødevaresikkerhed Fødevarekvalitet Fødevarer
29 SEP Startup fødevarevirksomheder: Deltag i Future Food Fair Har du en startup fødevarevirksomhed? Så har du mulighed for at deltage med en stand på DTU Fødevareinstituttets konference; Fremtidens sunde, sikre og bæredygtige fødevarer... Fødevaresikkerhed Fødevarer Fødevareproduktion Innovation og produktudvikling
29 SEP FOODHAY-samarbejde om proteomik og metabolomik DTU Fødevareinstituttet samarbejder med fødevarevirksomheder i det højteknologiske laboratoriecenter FOODHAY, hvor avanceret proteomik- og metabolomik udstyr bl.a. bliver... Fødevareteknologi Bioteknologi Fødevarer Fødevareproduktion Innovation og produktudvikling
20 SEP Deltag i konferencen: Fremtidens sunde, sikre og bæredygtige fødevarer Programmet er nu klar til konferencen om fremtidens bæredygtige, sunde og sikre fødevarer, som DTU Fødevareinstituttet afholder den 13. oktober 2022. Kom og få indsigt... Fødevarer Fødevareproduktion