26 JUL En studerendes erfaring med masteruddannelsen Hør hvad studerende Charlotte Ruby har at sige om masteruddannelsen i bæredygtig og sikker fødevareproduktion. Du kan nu tilmelde dig hele uddannelsen eller individuelle... Fødevarer Fødevaresikkerhed Klimatilpasning Fødevareproduktion
20 JUL Rullepølse med listeria var årsag til sygdomsudbrud Rullepølse har været årsag til et sygdomsudbrud med listeria. Det viser et stort opklaringsarbejde, som er udført i tæt samarbejde mellem Fødevarestyrelsen, Statens Serum... Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevarer Sundhed og sygdomme
11 JUL Pesticidrester i kosten 1. kvartal 2022 I alt 585 fødevareprøver er udtaget i forbindelse med den danske pesticidkontrol for 1. kvartal 2022. For 15 af prøverne har DTU Fødevareinstituttet vurderet, at en sundhedsmæssig... Fødevarer Fødevaresikkerhed
07 JUL Fremtidens fødevarer kan føre til nye former for allergi Spirulina og rapskager er to nye fødevarer, der kan lede til allergi, viser et nyt studie fra DTU Fødevareinstituttet. Fødevaresikkerhed Ernæring og kostvaner Fødevarer Sundhed og sygdomme
29 JUN Varmere klima kan føre til nye sygdomme, der smitter mennesker via myg Ny forskning har kortlagt risikoen fra fem myggebårne sygdomme, der potentielt kan føre til epidemier. Det er ét af de emner, du kan læse om i årets zoonoserapport, der... Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Sundhed og sygdomme
27 JUN Hormonforstyrrende stoffer bør ikke kun vurderes enkeltvis Seks kemiske stoffer har hormonforstyrrende effekter – og særligt kombinationseffekter, når de bliver vurderet samlet. Det viser en risikovurdering, som Force Technology... Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Kemi
23 JUN Deltag i Digital Uni Food Day 2022 Food & Bio Cluster Denmark inviterer til Digital Uni Food Day 30. august 2022. Fokus vil være på aktuelle udfordringer i fødevareindustrien, ny viden og teknologi. Fødevareteknologi Fødevareproduktion Fødevarer
16 JUN Fuldkorn spiller en vigtig rolle i en sund og planterig kost Fuldkornsprodukter er en vigtig del af en sund, bæredygtig og planterig kost, viser en faglig vurdering udarbejdet af DTU Fødevareinstituttet til Fødevarestyrelsen. Derudover... Fødevarer Ernæring og kostvaner
13 JUN Kom til seminar om fødevareoverførte sygdomme i Danmark Kom til seminar om fødevareoverførte sygdomme den 29. juni 2022, hvor DTU Fødevareinstituttet offentliggør den årlige rapport om forekomsten af zoonoser – sygdomme, der... Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevarer Sundhed og sygdomme
10 JUN Efterforskning i gang af sygdomsudbrud med listeria Statens Serum Institut, Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet leder på højtryk efter kilden til et sygdomsudbrud med bakterien listeria. Fødevaresikkerhed Fødevarer Bakterier og mikroorganismer Sundhed og sygdomme