22 NOV Antibiotikaresistens i dyr og kød ligger generelt stabilt Forekomsten af antibiotikaresistens i bakterier fra fødevareproducerende dyr og kød i Danmark var stabilt eller faldende i 2021. Et par bemærkelsesværdige fund af kritisk... Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevarer
17 NOV FOODHAY-samarbejde om fødevarebiofysik I samarbejde med forskningsinstitutionerne i FOODHAY kan fødevarevirksomheder bruge biofysikudstyr til at undersøge og måle strukturelle egenskaber i fødevarer og kontaktmaterialer... Fødevareteknologi Fødevarer Bioteknologi Innovation og produktudvikling
15 NOV Antibiotikaforbruget til dyr falder fortsat Reduktionen i antibiotikaforbruget til dyr var særlig markant i 2021. Dels på grund af de to tons, der ikke længere bruges til mink, dels fordi antibiotikaforbruget til... Bakterier og mikroorganismer Fødevarer Fødevaresikkerhed Produktionsdyr
14 NOV Ernæringsforskere modtager Hindhedeprisen 2022 Fire forskere fra DTU Fødevareinstituttet har modtaget Hindhedeprisen 2022 for deres arbejde med at sikre et videnskabeligt grundlag for anbefalingerne om en plantebaseret...
11 NOV Vores fødevarer skal ikke kun være sikre eller bæredygtige – men begge dele Fødevarer og relaterede produkter skal være både bæredygtige og sikre for os at spise og bruge. Men nogle gange kan konflikter opstå mellem de to hensyn. Forskere på DTU... Fødevaresikkerhed Fødevarer Sundhed og sygdomme
10 NOV Samarbejdsplatform indenfor udvikling af plantebaserede fødevarer Plant2food er en ny samarbejdsplatform, som DTU Fødevareinstituttet deltager i, hvor forskere og virksomheder sammen kan udforske komplekse problemstillinger indenfor plante... Fødevarer Fødevareproduktion Fødevarekvalitet
09 NOV Fiskefrikadeller årsag til sygdomsudbrud med listeria Siden midten af august har Statens Serum Institut registreret syv patienter, som er blevet syge af den samme type Listeria monocytogenes. Statens Serum Institut, Fødevarestyrelsen... Fødevaresikkerhed Fødevarer Sundhed og sygdomme Bakterier og mikroorganismer
08 NOV Se oplæg fra konferencen: Fremtidens sikre, sunde og bæredygtige fødevarer 300 forskere, studerende og fagpersoner fra fødevarevirksomheder og brancheorganisationer var samlet til konferencen Fremtidens sikre, sunde og bæredygtige fødevarer i... Ernæring og kostvaner Fødevarer Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Innovation og produktudvikling
02 NOV Studerende vinder bronze i konkurrence om fremtidens fødevarer Udvikling af en sund, bæredygtig to-go snack baseret på favabønner har givet fire studerende fra DTU en bronzemedalje i den europæiske konkurrence om innovative fødevarer... Ernæring og kostvaner Innovation og produktudvikling Fødevarer
01 NOV Deltag i seminar om antibiotikaforbrug og -resistens Se hvad dagen byder på, når Statens Serum Institut og DTU Fødevareinstituttet den 18. november 2022 holder seminar om antibiotikaforbrug og -resistens i Danmark i anledning... Fødevaresikkerhed Fødevarer Bakterier og mikroorganismer