30 JUN Bred overvågning af zoonoser i Danmark Risikoen for, at fluer kan sprede MRSA og mink kan smitte mennesker med coronavirus, viser nødvendigheden af en robust zoonoseovervågning, der også genererer solide data... Fødevarer Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
30 JUN Coronarestriktioner udløser færre fødevarebårne sygdomstilfælde Langt færre danskere fik konstateret en fødevareoverført sygdom i 2020. Det skyldes især den kraftigt reducerede rejseaktivitet under coronaepidemien, viser årsrapporten... Fødevarer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Bakterier og mikroorganismer
03 JUN Kom til seminar om fødevareoverførte sygdomme i Danmark Kom til seminar om fødevareoverførte sygdomme den 30. juni 2021, hvor DTU Fødevareinstituttet offentliggør den årlige rapport om forekomsten af zoonoser – sygdomme, der... Bakterier og mikroorganismer Fødevarer Fødevaresikkerhed
27 MAJ Matematisk model skal forhindre sygdom med botulisme Med en matematisk model udviklet af forskere fra DTU Fødevareinstituttet kan fødevareproducenter sikre, at deres produkter ikke gør forbrugere syge med botulisme. Modellen... Fødevarer Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Bakterier og mikroorganismer Matematisk modellering
18 MAJ Stor andel indsamlede bakterier i EU er antibiotikaresistente En stor del af de salmonella- og campylobacterbakterier, der er indsamlet som en del af overvågningsprogrammer i EU, er resistente overfor antibiotikatyper, som ofte... Fødevarer Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
17 MAJ Kom til One Health konference i København eller online En international konference stiller fra den 9.-11. juni skarpt på en række One Health-problemstillinger. DTU Fødevareinstituttet er medarrangør af konferencen, som løber... Fødevarer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
06 MAJ Tang i fiskefoderet kan øge jodindhold i opdrætsfisk DTU-forskere har i et stort EU-projekt været med til at skabe viden, der kan styrke den europæiske produktion og forarbejdning af fisk og skaldyr. De har bl.a. dokumenteret... Fødevarer Fisk og skaldyr Fødevareproduktion Hav- og dambrug
17 MAR Dansk fingeraftryk på WHO protokol til resistensovervågning Verdenssundhedsorganisationen, WHO, har udgivet en protokol til en global One Health overvågning af antibiotikaresistens baseret på fund af antibiotikaresistente ESBL... Fødevarer Sundhed og sygdomme Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed Miljøteknologi
09 MAR Stabilt niveau af campylobacter- og salmonellainfektioner i Europa I de seneste fem år er et stabilt antal campylobacter- og salmonellainfektioner registreret i Europa. Campylobacter er stadig årsag til suverænt flest europæiske tilfælde... Fødevarer Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Sundhed og sygdomme
21 JAN Nyt datomærkningsværktøj skal hjælpe i kampen mod madspild Et værktøj fra EFSA skal hjælpe producenter med at datomærke deres fødevareprodukter korrekt og på den måde hjælpe med at bekæmpe madspild. Fødevarer Fødevaresikkerhed Fødevarekvalitet Fødevareproduktion