05 NOV Ny metode til at beregne sygdomsbyrden for COVID-19 Et europæisk forskningsnetværk, som DTU Fødevareinstituttet indgår i, har udarbejdet en metode til at beregne sygdomsbyrden for COVID-19. Sundhed og sygdomme Bakterier og mikroorganismer
26 OKT Værktøj sikrer korrekt varmebehandling og nedkøling af mad Danske fødevarevirksomheder kan benytte et nyt gratis værktøj fra Fødevarestyrelsen til at beregne den rette kombination af tid og temperatur, som sikrer korrekt varmebehandling... Fødevarer Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
22 SEP ”Nye” mælkesyrebakterier gør afrikansk kamelmælk sikker Et DTU-ledet forskningsprojekt har fundet formlen for en frysetørret starterkultur, som afrikanske kamelmælksbønder kan bruge til at lave sikre, syrnede mælkeprodukter... Fødevarer Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
02 SEP Væsentlig flere danskere smittet med campylobacter i 2019 Antallet af registrerede campylobacterinfektioner er steget næsten en femtedel i 2019 og undersøgelser viser, at mange af årets campylobacterudbrud skyldes kyllingekød... Fødevarer Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer
18 AUG Programmet er klar til seminar om fødevareoverførte sygdomme i Danmark Programmet er på plads til seminaret om fødevareoverførte sygdomme den 2. september 2020, hvor DTU Fødevareinstituttet offentliggør den årlige rapport om forekomsten... Fødevarer Fødevaresikkerhed
06 AUG Bedre overvågning skal opdage sygdomsudbrud i opløbet Et nyt europæisk forskningssamarbejde sigter mod at øge chancerne for, at udbrud med smitsomme sygdomme bliver identificeret, mens de er under opsejling. Forskere fra... Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Sundhed og sygdomme
23 JUN Reservér dagen: Seminar om fødevareoverførte sygdomme i Danmark Kom til seminar om fødevareoverførte sygdomme den 2. september 2020, hvor DTU Fødevareinstituttet offentliggør den årlige rapport om forekomsten af zoonoser – sygdomme... Fødevarer Fødevaresikkerhed
04 JUN DTU er med til at efterforske sygdomsudbrud på Bornholm Fødevarestyrelsen, DTU Fødevareinstituttet og Statens Serum Institut arbejder på højtryk for at finde kilden til et større, igangværende sygdomsudbrud med campylobacter... Fødevarer Fødevaresikkerhed
06 MAJ DTU udvikler global platform til deling af coronavirusdata Et forskerteam på DTU arbejder sammen med europæiske partnere for hurtigt at oprette en platform, hvor forskere fra hele verden kan dele og hente rådata om den nye coronavirus... Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Sundhed og sygdomme
04 MAJ Korrekt håndtering af frosne grøntsager mindsker listeriasmitte Hvis både producenter og forbrugere handler forsvarligt, er risikoen for at få en listeriainfektion af at spise frosne, blancherede grøntsager mindre end ved spiseklare... Fødevarer Fødevaresikkerhed