20 JUL Rullepølse med listeria var årsag til sygdomsudbrud Rullepølse har været årsag til et sygdomsudbrud med listeria. Det viser et stort opklaringsarbejde, som er udført i tæt samarbejde mellem Fødevarestyrelsen, Statens Serum... Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevarer Sundhed og sygdomme
13 JUN Kom til seminar om fødevareoverførte sygdomme i Danmark Kom til seminar om fødevareoverførte sygdomme den 29. juni 2022, hvor DTU Fødevareinstituttet offentliggør den årlige rapport om forekomsten af zoonoser – sygdomme, der... Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevarer Sundhed og sygdomme
10 JUN Efterforskning i gang af sygdomsudbrud med listeria Statens Serum Institut, Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet leder på højtryk efter kilden til et sygdomsudbrud med bakterien listeria. Fødevaresikkerhed Fødevarer Bakterier og mikroorganismer Sundhed og sygdomme
18 FEB Stort fald i sygdom fra fødevarer i EU under pandemien I et år præget af coronarestriktioner og ændrede vaner er forekomsten af fødevarebåren sygdom styrtdykket i Europa, viser ny EU rapport. Fødevarer Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer
03 FEB Nye metoder skal reducere campylobacter på kyllingekød Forskere og forretningsfolk vil bruge en GUDP-bevilling til at udvikle nye måder til at forhindre, at campylobacter ender på kyllingekød, så færre forbrugere bliver syge... Fødevarer Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Fødevarekvalitet Bakterier og mikroorganismer
09 DEC Ændrede vaner præger 2020 salmonellasmittekilderegnskabet Udlandsrejser var for første gang i årevis ikke primær årsag til salmonellasygdom blandt danskere i 2020. Det viser nye tal fra DTU Fødevareinstituttet. Fødevarer Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer
11 NOV Salmonellaudbrud fra danske æg stoppet Den samme type salmonella er fundet i både prøver fra en dansk æggeproducent og prøver fra patienter i et aktuelt salmonellaudbrud. Æggene, som er solgt gennem flere... Fødevarer Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Sundhed og sygdomme
12 OKT Deltag i seminar om antibiotikaforbrug og –resistens Se hvad dagen byder på, når Statens Serum Institut og DTU Fødevareinstituttet den 18. november 2021 holder seminar om antibiotikaforbrug og -resistens i Danmark i anledning... Fødevarer Bakterier og mikroorganismer Sundhed og sygdomme Produktionsdyr
07 OKT Kritisk vigtige antibiotika bruges ikke mere i produktionsdyr Brugen af 3. og 4 generation cephalosporiner i den danske kvægbranche er ophørt. Dermed bliver stofferne ikke længere brugt i opdræt af danske produktionsdyr. Det viser... Fødevarer Fødevareproduktion
26 AUG Seminar om antibiotikaforbrug og –resistens – sæt kryds i kalenderen Kom og hør om antibiotikaforbrug og -resistens i Danmark, når Statens Serum Institut og DTU Fødevareinstituttet den 18. november 2021 holder seminar i anledning af den... Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Sundhed og sygdomme