22 NOV Antibiotikaresistens i dyr og kød ligger generelt stabilt Forekomsten af antibiotikaresistens i bakterier fra fødevareproducerende dyr og kød i Danmark var stabilt eller faldende i 2021. Et par bemærkelsesværdige fund af kritisk... Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevarer
15 NOV Antibiotikaforbruget til dyr falder fortsat Reduktionen i antibiotikaforbruget til dyr var særlig markant i 2021. Dels på grund af de to tons, der ikke længere bruges til mink, dels fordi antibiotikaforbruget til... Bakterier og mikroorganismer Fødevarer Fødevaresikkerhed Produktionsdyr
09 NOV Fiskefrikadeller årsag til sygdomsudbrud med listeria Siden midten af august har Statens Serum Institut registreret syv patienter, som er blevet syge af den samme type Listeria monocytogenes. Statens Serum Institut, Fødevarestyrelsen... Fødevaresikkerhed Fødevarer Sundhed og sygdomme Bakterier og mikroorganismer
01 NOV Deltag i seminar om antibiotikaforbrug og -resistens Se hvad dagen byder på, når Statens Serum Institut og DTU Fødevareinstituttet den 18. november 2022 holder seminar om antibiotikaforbrug og -resistens i Danmark i anledning... Fødevaresikkerhed Fødevarer Bakterier og mikroorganismer
12 OKT Forskere opbygger et ’Wikipedia’ for resistente bakterier Antibiotikaresistens er ifølge WHO en af de største trusler mod folkesundheden. DTU-forskere har skabt et nyt værktøj i kampen mod resistente bakterier, der med afsæt... Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Sundhed og sygdomme Dataanalyse
13 SEP Klimaforandringer kan bringe flere parasitter til Danmark Parasitter kan gemme sig i vores mad, og fremtidige klimaforandringer kan ændre hvilke små snyltere, vi skal holde øje med. Det skriver forsker fra DTU Fødevareinstituttet... Fødevaresikkerhed Fødevarer
05 SEP Tanzania får adgang til livreddende udstyr Sundhedspersonale i Tanzania har via DTU-projekt fået et nyt våben: Avanceret udstyr som selv under de mest primitive forhold kan bruges til at afsløre, hvorfor folk bliver... Fødevarer Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Sundhed og sygdomme Medicinske apparater og systemer
24 AUG Covid-19 kostede danskere 30.000 sunde leveår i pandemiens første år Hver dansker, der døde af covid-19 i 2020, mistede i gennemsnit 13 sunde leveår, viser nye tal fra DTU og Statens Serum Institut, hvor forskere har beregnet sygdommens... Matematisk modellering Computerberegning Sundhed og sygdomme
19 AUG Seminar om antibiotikaforbrug og –resistens 18. november Kom og hør om antibiotikaforbrug og -resistens i Danmark, når DTU Fødevareinstituttet og Statens Serum Institut den 18. november 2022 holder seminar i anledning af den... Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevarer
04 AUG Fortsat høj antibiotikaresistens i campylobacter og salmonella En stor del af de salmonella- og campylobacterbakterier, der er indsamlet som en del af overvågningsprogrammer i EU, er resistente overfor antibiotikatyper, som ofte bliver... Fødevaresikkerhed Fødevarer Sundhed og sygdomme Bakterier og mikroorganismer