28 AUG Grænseværdi for fluorerede stoffer i fødevareemballage Fødevaremyndighederne har indført en vejledende grænseværdi for fluorerede stoffer i fødevareemballage for at reducere brugen af stofferne, som kan være skadelige for... Fødevarer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
28 AUG Fakta om fluorerede stoffer Fluorerede stoffer er kunstigt fremstillede kemiske forbindelser, der skyer vand, fedt og smuds. De bliver brugt i et utal af produkter f.eks. til fødevareemballage af... Fødevarer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
10 AUG Kroatisk fødevaresikkerhedskonference med dansk islæt Den første fødevaresikkerhedskonference i Kroatien bliver holdt den 6-7. oktober 2015 med fokus på risikovurderinger. Seniorrådgiver Max Hansen fra DTU Fødevareinstituttet... Fødevarer Fødevaresikkerhed
30 JUL Fakta om listeria i fødevarer Listeriabakterier findes overalt i naturen og på alle rå fødevarer i et vist omfang. Kun ganske få ellers raske mennesker bliver syge af bakterien, men for personer med... Fødevarer Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer
22 JUL Værktøjer til at håndtere videnskabelig usikkerhed i risikovurderinger Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, har udviklet en værktøjskasse med metoder, som kan bruges til at analysere den videnskabelige usikkerhed i risikovurderinger... Fødevarer Fødevaresikkerhed
02 JUL Værktøjskasse på vej til at teste kemikalie-cocktails En ny teststrategi for blandinger af nogle af de mange kemikalier, mennesker er udsat for i hverdagen, vil 26 partnere udvikle i et stort EU-projekt. Fra Danmark deltager... Fødevarer Fødevaresikkerhed
29 JUN Computere forudsiger kemikaliers effekter på menneskers sundhed Computermodeller kan gruppere kemikalier ud fra den sundhedsmæssige effekt, de har og kan bidrage til at beregne og forudsige cocktaileffekter påmenneskers sundhed. Det... Fødevaresikkerhed Biologiske systemer Computerberegning Fødevarer Sundhed og sygdomme
25 JUN Tre kopper kaffe om dagen er OK for de fleste voksne Raske voksne vil generelt ikke opleve bivirkninger ved et koffeinindtag på mindre end 400 mg dagligt, hvilket svarer til tre kopper kaffe dagligt. Grænsen for et sikkert... Fødevaresikkerhed Ernæring og kostvaner Fødevarer Sundhed og sygdomme
08 JUN EFSA: Akrylamid i maden kan øge risikoen for kræft Akrylamid i maden øger potentielt risikoen for at udvikle kræft for forbrugere i alle aldre, konkluderer den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet (EFSA) i en netop... Fødevaresikkerhed Fødevarer
03 JUN Metode giver mere viden om skadelige stoffer i fødevareemballage En ny metode til hurtigere at undersøge kemiske stoffer i fødevareemballage af pap og papir er udviklet i et ph.d.-projekt på DTU Fødevareinstituttet. Metoden kan bruges... Fødevaresikkerhed Fødevarer Computerberegning Sundhed og sygdomme