04 SEP Symposium om risikovurderinger Et symposium i Berlin vil samle fagfolk fra hele verden og stille skarpt på datidens, nutidens og fremtidens udfordringer for risikovurderinger set i et såvel nationalt... Fødevarer Fødevaresikkerhed
09 AUG Samlet viden på vej om ti veterinære lægemidler En toksikolog fra DTU Fødevareinstituttet er udpeget af FN’s Verdenssundhedsorganisation, WHO, til at sidde med ved bordet, når en gruppe fødevaresikkerhedseksperter... Fødevarer Fødevaresikkerhed
25 NOV Dansk insektproduktion skal skabe miljøvenlige proteinkilder Danmark skal være forgangsland for bæredygtig industriel produktion af insekter til foder og fødevarer. Det er udgangspunktet for et nyt projekt støttet af Innovationsfonden... Fødevarer Fødevaresikkerhed
05 JUL Begræns indtaget af abrikoskerner og undgå forgiftninger Ved at spise en halv stor abrikoskerne, svarende til et kvart gram, risikerer voksne at overskride den sikre grænse for indtag af stoffer, som i kroppen bliver omdannet... Fødevarer Fødevaresikkerhed
28 JAN Lær hvordan One Health bidrager til en sundere verden Kursister fra hele verden kommer til sommer til Danmark for at lære, hvordan One Health konceptet bruges til at løse problemer, der har betydning for sundhed og velfærd... Bakterier og mikroorganismer Fødevarer Fødevaresikkerhed Husdyrsygdomme
18 JAN Globale tal for sygdomsbyrden fra fødevarer Hvert år bliver hver tiende verdensborger syg af den mad, de spiser, og 420.000 dør som følge heraf. Det viser en rapport fra Verdenssundhedsorganisationen, WHO, som... Bakterier og mikroorganismer Fødevarer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
11 JAN Slankemidler med hindbærketon kan være skadelige Hvis julen har gjort bukselinningen lidt for stram, og et slankemiddel virker fristende i et forsøg på at genvinde figuren, råder forskere fra DTU Fødevareinstituttet... Fødevarer Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed Computerberegning Matematisk modellering Sundhed og sygdomme
23 NOV Virksomheder får nyt værktøj til at tjekke skadelig kemi Ny database rummer mere end 600.000 stoffer og giver danske virksomheder en unik mulighed for hurtigt at få overblik over skadelige virkninger ved nye stoffer, de overvejer... Biologiske systemer Fødevaresikkerhed Computerberegning
15 SEP Hormonforstyrrende stoffer kan påvirke brystudviklingen Hormonforstyrrende stoffer kan påvirke brystvævets udvikling i mennesker, peger rottestudier på. Stoffernes effekt på brystvævets tidlige udvikling kan imidlertid blive... Sundhed og sygdomme Fødevaresikkerhed
03 SEP Ny viden styrker risikovurderinger af fødevarekontaktmaterialer De seneste års forskning og risikovurderinger af kemikalier i fødevarer har ifølge den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, produceret ny viden, som bør inkorporeres... Fødevaresikkerhed Fødevarer Sundhed og sygdomme