01 JUN Samarbejde på tværs løser udfordringer med fødevaresikkerheden Mange væsentlige mikrobiologiske risici som fx salmonella i fødevarer findes også i fødevareproducerende dyr. DTU Fødevareinstituttet er blandt verdens førende i at finde... Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevarer
20 MAJ En håndfuld nødder dagligt kan fremme din sundhed Det ville gavne danskernes sundhed at spise 30 gram nødder dagligt. Det viser en helhedsvurdering fra DTU Fødevareinstituttet, der har kigget samlet på de sundhedsmæssige... Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed Fødevarer Sundhedsfremmende stoffer
19 MAJ Dansk input til database over europæernes kostvaner Database over europæernes kostvaner har den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA opdateret, så den indeholder information fra 100.000 forbrugere i 23 EU-medlemslande... Ernæring og kostvaner Fødevarer Fødevaresikkerhed
30 MAR Konference om risikovurdering og fødevaresikkerhed i fremtiden Hvilke udfordringer og muligheder er der for, at risikovurdering kan bidrage til udviklingen af lovgivningen på fødevaresikkerhedsområdet i fremtiden? Det stiller den... Fødevaresikkerhed Fødevarer
26 MAR Viden om spisevaner til hjælp i udbrudseftersporing Viden om hvilke fødevarer, mænd og kvinder i forskellige aldersgrupper spiser, kan supplere efterforskningen når kilden til et fødevarebårent udbrud skal findes. Det... Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevarer
24 MAR EFSA videoer gør fødevarevidenskab lettere at forstå En række videoer fra Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, forklarer videnskaben bag de risikovurderinger, EFSA udarbejder. Videoerne dækker en bred vifte... Fødevaresikkerhed Fødevarer
19 MAR Ny viden styrker risikovurdering af kemikalie-cocktails i mad Danmarks største forskningsprojekt om cocktaileffekter af kemikalier i fødevarer har slået fast, at kemikalier i selv små doser kan have en markant negativ effekt, hvis... Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
24 FEB Kemikalier i fødevareemballage kan være hormonforstyrrende Bisphenol A og fluorstoffer findes i nogle typer emballager til fødevarer, men mange kemikalier i disse materialer er ikke tilstrækkeligt undersøgt for potentielt skadelige... Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Fødevarer
23 FEB DTU Fødevareinstituttet fastholder vurdering af bisphenol A Efter at have gransket den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA's nye sundhedsvurdering af bisphenol A, fastholder DTU Fødevareinstituttet sin vurdering af stoffet... Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Fødevarer
03 FEB Rangordning af sygdomsrisiko fra mikroorganismer i frugt og grønt Risikoen for at få en fødevarebåren infektion fra frisk frugt og grønt er højest ved indtag af bær, salat, spirer, tomat og melon. Det viser en risikorangering af sygdomsfremkaldende... Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevarer