19 NOV Højt sojaindtag en mulig sundhedsmæssig risiko for børn En sundhedsmæssig risiko kan ikke udelukkes, hvis kød- og mælkeprodukter i 4-10-årige børns kost udskiftes med sojabaserede alternativer, vurderer DTU Fødevareinstituttet... Fødevarer Fødevaresikkerhed
18 SEP Ny grænse for det tolerable indtag af fire fluorerede stoffer Mange europæere overskrider den grænse for det tolerable indtag af fire fluorerede stoffer med kendte sundhedsskadelige virkninger, som den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet... Fødevarer Fødevaresikkerhed
08 SEP Flere kemikalier kan vurderes for hormonforstyrrende effekter En europæisk vejledning, som er udviklet til at identificere hormonforstyrrende pesticider, kan ifølge forskere fra DTU Fødevareinstituttet og Rigshospitalet med nogle... Sundhed og sygdomme
29 MAJ Mere brugt mademballage skal kunne genanvendes Fødevareemballage ender ofte med at blive brændt, fordi det er blandingsprodukter, som ikke kan adskilles og genanvendes. Sammen med en lang række aktører går DTU Fødevareinstituttet... Fødevareproduktion Fødevarer
12 MAJ EFSA’s første vurderinger af cocktaileffekter fra pesticider i kosten Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, vurderer, at de europæiske forbrugere er beskyttet mod pesticidblandingers mulige skadelige effekter på nervesystemet... Fødevarer Fødevaresikkerhed
04 MAJ Korrekt håndtering af frosne grøntsager mindsker listeriasmitte Hvis både producenter og forbrugere handler forsvarligt, er risikoen for at få en listeriainfektion af at spise frosne, blancherede grøntsager mindre end ved spiseklare... Fødevarer Fødevaresikkerhed
15 JAN Cocktaileffekter kan forudsiges med online-beregner Et online-værktøj udviklet på DTU kan vurdere risikoen for, at der opstår en cocktaileffekt, hvis mennesker bliver udsat for flere kemikalier med lignende skadelige effekt... Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Fødevarer
07 JAN Bliv bedre til at lave risikovurderinger via europæisk program Søg inden den 31. januar om at deltage i EFSA’s fellowship-program, som har til formål at styrke fagpersoners evne til at udarbejde robuste og forskningsbaserede risikovurderinger... Fødevarer Fødevaresikkerhed
06 JAN Programmet er klar til seminar om kemi i fødevarer Se programmet til seminaret om kemi i fødevarer den 15. januar, som sætter fokus på ny viden og nye metoder, der kan forbedre den kemiske fødevaresikkerhed. Forskere... Fødevarer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
18 DEC EFSA finder nuværende indtag af fem plastblødgørere uproblematisk EFSA vurderer, at europæere gennem kosten ikke bliver udsat for problematiske mængder af fem plastblødgørere. Fødevarer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme