11 DEC DTU med til at sikkerhedsvurdere verdens første Ebolavaccine Verden har i november 2019 fået sin første kommercielle vaccine mod Ebola. DTU Fødevareinstituttet har været med til at vurdere, at vaccinen er sikker at bruge. Sundhed og sygdomme Gener og genomer
28 NOV Nok kompetencer til at vurdere kemikaliers farlighed Et nordisk initiativ vil sikre, at der i Norden også i fremtiden vil være nok fagpersoner, som kan hjælpe med at beskytte menneskers sundhed og vores miljø mod skadelige... Fødevarer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
31 JUL Fødevarer vi kan stole på Fødevarer kan indeholde stoffer, som kan skade sundheden. DTU Fødevareinstituttet vurderer risici i hele jord til bord-kæden for at sikre fødevaresikkerheden, så hverken... Fødevarer Fødevaresikkerhed
10 MAJ EU and My Food En ny informationskampagne fra EFSA sætter fokus på EU’s rolle inden for fødevaresikkerhed, dyrevelfærd og plantesundhed: #EUandMyFood. Fødevarer Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed
02 MAJ Ingen sundhedsmæssig risiko fra pesticider i danskernes mad Pesticidindholdet i danskernes fødevarer udgør ikke en sundhedsmæssig risiko, vurderer DTU Fødevareinstituttet på baggrund af seks års data fra den danske pesticidkontrol... Fødevarer Fødevaresikkerhed
09 APR Harmoniseret tilgang til risikovurdering af kemikalieblandinger EFSA’s risikovurderinger skal via en harmoneret tilgang tage højde for de potentielle risici for kombinationseffekter, som mennesker og dyr kan være udsat for, når de... Fødevarer Fødevaresikkerhed
28 MAR One Health overvågningsinitiativer skal inspirere til handling Erfaringer fra ti lande med samarbejde på tværs af sektorer i overvågningen af bakterier, der kan smitte mellem dyr og mennesker, er samlet i et katalog, som andre lande... Fødevarer Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed
07 FEB Guide til at kommunikere usikkerhed i risikovurderinger Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, har udviklet en guide som hjælp til at skræddersy budskaber til forskellige målgrupper om risici i fødevarekæden. Fødevarer Fødevaresikkerhed
31 JAN Program klar til konference om fuldgenomsekventering Programmet er nu offentliggjort for en international konference i Paris til marts 2019, der stiller skarpt på, hvordan brugen af fuldgenomsekventering kan øge fødevaresikkerheden... Fødevarer Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer
20 DEC Kom til konference om fødevaresikkerhed og fuldgenomsekventering En international konference i Paris til marts 2019 stiller skarpt på, hvordan brugen af fuldgenomsekventering kan øge fødevaresikkerheden, være med til at forebygge sygdom... Fødevarer Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer