06 JAN Risikovurdering af kemiske stoffers skadelige effekter For at bestemme, om et kemisk stof er skadeligt for mennesker - f.eks. om tatoveringsfarver er kræftfremkaldende – bruges omfattende data baseret på dyre-, celle- og/eller... Fødevarer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Fisk og skaldyr
16 DEC Grænsen for sikkert indtag af bisphenol A bør sænkes EFSA foreslår en ny, markant lavere grænse for et tolerabelt indtag af bisphenol A. Den videnskabelige vurdering, der ligger til grund for den foreslåede grænseværdi... Fødevarer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
17 NOV DTU-professor vinder 3R-prisen 2021 Professor Anne Marie Vingaard fra DTU Fødevareinstituttet har modtaget 3R-prisen 2021 for sit arbejde for at anvende forsøgsdyrfri celle- og computermodeller i sin forskning... Fødevarer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Computerberegning Matematisk modellering
23 AUG Høring: EFSA vurdering af sukker og sundhed Ud fra tilgængelige videnskabelige data er det ikke muligt at fastsætte en grænse for, hvor meget sukker forbrugere højst kan spise, uden det skader helbredet. Det konkluderer... Fødevarer Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed
20 MAJ Få viden om vurdering af risici i vores mad DTU Fødevareinstituttet udarbejder forskningsbaserede risikovurderinger indenfor en bred vifte af både kemiske stoffer og mikroorganismer til de danske myndigheder og som... Fødevarer Fødevaresikkerhed
17 MAJ Kom til One Health konference i København eller online En international konference stiller fra den 9.-11. juni skarpt på en række One Health-problemstillinger. DTU Fødevareinstituttet er medarrangør af konferencen, som løber... Fødevarer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
12 MAJ EFSA vurderer, at titandioxid ikke er sikkert til fødevarebrug På baggrund af ny forskning vurderer den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, at tilsætningsstoffet titandioxid ikke længere er sikkert at bruge i fødevarer... Fødevarer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
25 FEB EFSA: Melorme er sikre at spise for mennesker Melorme er sikre at bruge som ingrediens i fødevarer, konkluderer den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA. Det er første gang EFSA har lavet en risikovurdering... Fødevarer Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
11 FEB Det kan gavne dit hjerte at holde igen med sødmælk Data peger på, at indtag af sødmælk er forbundet med en højere risiko for at udvikle hjerte-kar-sygdomme, mens indtag af ost er forbundet med en lavere risiko. Sådan... Fødevarer Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme
04 FEB Første danske tal for sygdomsbyrden ved peanutallergi Forskere ved DTU har for første gang udregnet sygdomsbyrden ved peanutallergi. Data om sygdomsbyrde kan bl.a. bruges til at prioritere sundhedsvæsenets indsatser. Fødevarer Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme Computerberegning Matematisk modellering