11 NOV Vores fødevarer skal ikke kun være sikre eller bæredygtige – men begge dele Fødevarer og relaterede produkter skal være både bæredygtige og sikre for os at spise og bruge. Men nogle gange kan konflikter opstå mellem de to hensyn. Forskere på DTU... Fødevaresikkerhed Fødevarer Sundhed og sygdomme
09 NOV Fiskefrikadeller årsag til sygdomsudbrud med listeria Siden midten af august har Statens Serum Institut registreret syv patienter, som er blevet syge af den samme type Listeria monocytogenes. Statens Serum Institut, Fødevarestyrelsen... Fødevaresikkerhed Fødevarer Sundhed og sygdomme Bakterier og mikroorganismer
04 OKT Se oplæg fra konference om risikovurderinger og deres betydning Den 23. september 2022 var 150 forskere og fagpersoner fra fødevarevirksomheder, brancheorganisationer og offentlige myndigheder samlet til en konference om risikovurderinger... Fødevaresikkerhed Fødevarekvalitet Fødevarer
13 SEP Klimaforandringer kan bringe flere parasitter til Danmark Parasitter kan gemme sig i vores mad, og fremtidige klimaforandringer kan ændre hvilke små snyltere, vi skal holde øje med. Det skriver forsker fra DTU Fødevareinstituttet... Fødevaresikkerhed Fødevarer
08 SEP Kom til konference om risikovurderinger og deres betydning Programmet er nu klar til konferencen om risikovurderinger og deres betydning, som DTU Fødevareinstituttet afholder den 23. september 2022 med støtte fra Uddannelses... Fødevarer Fødevaresikkerhed
07 JUL Fremtidens fødevarer kan føre til nye former for allergi Spirulina og rapskager er to nye fødevarer, der kan lede til allergi, viser et nyt studie fra DTU Fødevareinstituttet. Fødevaresikkerhed Ernæring og kostvaner Fødevarer Sundhed og sygdomme
27 JUN Hormonforstyrrende stoffer bør ikke kun vurderes enkeltvis Seks kemiske stoffer har hormonforstyrrende effekter – og særligt kombinationseffekter, når de bliver vurderet samlet. Det viser en risikovurdering, som Force Technology... Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Kemi
08 APR Præsentationer om, hvordan novel food bliver godkendt som fødevare Den 24. marts var 45 fra virksomheder og andre interesserede samlet til en temadag om novel food, hvor de fik viden om, hvornår en ny fødevare er novel food, hvordan en... Fødevarer Fødevaresikkerhed
03 MAR EFSA: sukkerindtaget bør være så lavt som muligt På baggrund af den nuværende videnskabelige viden er det ikke muligt at fastsætte en grænse for, hvor meget sukker forbrugere højst kan spise, uden at det skader helbredet... Fødevarer Ernæring og kostvaner
23 FEB Kom til temadag om novel food I udviklingen af nye og innovative fødevarer er en afklaring af novel food status og muligvis en EU-godkendelse nødvendig. På en temadag om novel food den 24. marts 2022... Fødevarer Fødevaresikkerhed